Succesvolle kerstmarkt op Baudartius College voor goede doel

18-12-2015 Onderwijs Redactie

ZUTPHEN – Het Baudartius College heeft een zeer succesvolle kerstmarkt gedraaid voor Edukans. Donderdag tussen 17:00uur en 20:00uur had de onderbouw een hoop georganiseerd. “Elke klas had een activiteit georganiseerd. Dat kon een spookhuis zijn, een boekenmarkt of zoiets als cakejes verkopen. Ouders en medeleerlingen kwamen massaal een kijkje nemen.” vertelt Annemarie Wering van het Baudartius.
In totaal werd op de kerstmarkt 6953 euro opgehaald.

Diezelfde avond werd ook een volleybalnacht georganiseerd voor de bovenbouw, hier werd een extra 1600 euro opgehaald.

Het geld is bedoeld voor Stichting Edukans. “Zij hebben elk jaar een focusland, dit keer is dat Ghana. Met het geld ondersteunen zij middelen, maar investeren zij ook in de kwaliteit van het onderwijs.” aldus Wering. “We hebben dit jaar een actiejaar voor hen. Zo zal eind april, met de komst van de Giro in deze regio, een groep leerlingen een aantal ritten van de Giro rijden. Zij fietsen tijdens deze 'tour de BC' enkele honderden kilometers. Twee jaar geleden hebben we iets soortgelijks gedaan. Toen hebben we er 4000 euro mee opgehaald.”

Hoewel het hele schooljaar nog actie wordt gevoerd, zijn ze al aardig op weg. “We streven naar zo'n 14.000 euro. We denken nu rond de tienduizend te zitten.”Gerelateerd