Vwo-diploma binnen 5 jaar op het Stedelijk

26-01-2016 Onderwijs Redactie

ZUTPHEN – Leerlingen van het Stedelijk in Zutphen kunnen vanaf volgend schooljaar binnen vijf jaar hun vwo-diploma halen. Het ministerie van OCW heeft daarvoor toestemming gegeven.
Hier zijn strenge regels aan: maximaal 25 procent van de scholen binnen een provincie zouden dit mogen. Op het Stedelijk mag het nu.

"Leerlingen zijn verschillend, niet iedereen hoeft dezelfde weg naar zijn diploma te volgen. Ik ben heel blij dat we deze route nu als extra leerweg aan kunnen bieden aan leerlingen uit groep 8 die er echt aan toe zijn om uitgedaagd te worden", aldus rector José Mens van Het Stedelijk.
Het is niet uniek dat er versneld examen wordt gedaan. Vorig jaar waren er tien leerlingen die in 4 havo of 5 vwo al examen deden in een aantal vakken.
 Voorwaarde voor deelname aan het 5-jarig vwo is dat leerlingen goed moeten kunnen leren  en vooral ook gemotiveerd moeten zijn. Daarnaast moeten ze zelfstandig kunnen werken, want ze volgen voor een deel hun eigen rooster. Hierbij worden ze begeleid door een eigen coach.
Op 16 februari is er een speciale informatieavond.Gerelateerd