Zutphense scholen slaan handen in een voor opleidingsschool

09-12-2017 Onderwijs Redactie

ZUTPHEN – De vier scholen in het Zutphense voortgezet onderwijs, - De Vrije School, Het Stedelijk, het Isendoorn College en het Baudartius College, gaan samenwerken met de HAN en de Radboud Docenten Academie. Samen beginnen ze een opleidingsschool voor studenten.

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de subsidieaanvraag van de scholen goedgekeurd. Hierdoor kan de Opleidingsschool Zutphen van start gaan.

Het ministerie zegt de rijke leeromgeving van Zutphen te waarderen. In Zutphen zijn verschillende soorten onderwijs te vinden: Vrijeschool, Daltononderwijs, tweetalig- en versterkt taalonderwijs. Daarnaast zijn alle niveaus vertegenwoordigd: van vmbo tot gymnasium.
Op de opleidingsschool zullen de lessen verbonden worden met regionale maatschappelijke onderwerpen.

Rector Andries Mulder van het Baudartius College, penvoerder van de Opleidingsschool Zutphen: "De erkenning van de Opleidingsschool door de Minister van OCW is een mijlpaal in de samenwerking binnen het voortgezet onderwijs in Zutphen. Met de opleidingsschool krijgen we in Zutphen de kans een stevig kwaliteitsimpuls te geven aan ons gezamenlijk onderwijs en de nieuwe generatie docenten. Dat is heel goed voor het voortgezet onderwijs én voor de leerlingen in onze stad."