Burgerbelang: 'Wij willen onze zetels terug'

20-06-2017 Politiek Redactie

ZUTPHEN – “Wij willen onze zetels terug”, aldus Martijn Siemes van Burgerbelang maandagavond in de raad. “Het zijn zetels waar Burgerbelang jarenlang keihard voor heeft gewerkt.”
Burgerbelang reageerde daarmee op het vertrek van Adjan Pepers en Aranka Verwoort. Vorige week splitsten de twee zich af van Burgerbelang om een eigen fractie te beginnen. Hierdoor verloor het college (bestaande uit Burgerbelang, GroenLinks, PvdA, VVD en CDA) de meerderheid in de raad. Zij hielden 14 van de 29 zetels over.

“Het spijt ons de raad hiermee op te moeten zadelen”, sprak Siemes, die bij zijn speech ook zijn persoonlijke emoties uitte.

De overige partijen waren niet gelukkig door de bewoording van Siemes. Zij noemden de toon schokkend.
Adjan Pepers, van de nieuwe fractie Pepers en Verwoort, gaven geen extra motivatie over hun vertrek. Zij hielden zich bij een “verschil van inzicht rond de ontwikkeling van de politieke partij Burgerbelang die heeft geleid tot onvoldoende vertrouwen in de toekomst”.

Ondanks de oproep van Burgerbelang, zullen Pepers en Verwoort hun zetels niet teruggeven. Wel hebben zij toegezegd het college gedoogsteun te geven voor de laatste periode voor de verkiezingen in 2018.