Kieswijzer: Burgerbelang van cultuur tot sociaal domein

17-03-2018 Politiek Redactie

ZUTPHEN POLITIEK – Er komen spannende tijden aan voor de politieke partijen in Zutphen. Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur is het tijd om een balans op te maken bij de verschillende partijen; verleden en toekomst. Zutphen24 vroeg aan de fractievoorzitters hoe zij terugkijken op de afgelopen vier jaar, en hoe zij uitkijken naar de volgende vier jaar.

Vandaag vragen we het aan Martijn Siemes van Burgerbelang.

Cultuur en sociaal domein
Als Martijn Siemes terugkijkt op de afgelopen vier jaar, dan is hij vooral blij met de prestaties omtrent cultuur in Zutphen. Burgerbelang had dan ook de wethouder met cultuur in zijn portefeuille.

“We zijn trots op de plannen voor het Broederenklooster, het 's Gravenhof en het prachtige museum in Zutphen,” zo vertelt Siemes.
Burgerbelang heeft zich bovendien ingespannen voor 'pijnlijke en trage dossiers, zoals de Kaardebol'.

Hoewel cultuur een van hun voornaamste dossiers was de afgelopen vier jaar, kijken zijn met een veel ruimere blik naar wat nog nodig is in Zutphen.
Zo zien zij een hoop verbeteringen mogelijk in het voor hun tegenvallende sociale domein. “Waar wij nu staan komt niet overeen met wat wij als coalitie afgesproken hebben. Dus: Grip op het sociaal domein: niet bang zijn, keuzes maken en er voor gaan”, zegt Siemes.

Burgerbelang ziet bovendien nog een hoop ruimte voor ondernemers, leegstand en veiligheid. “Wij willen de stijgende lijn voortzetten op het gebied van aantrekkelijkheid voor ondernemers. Verder willen we meer aandacht voor de wijken en Warnsveld en de verfraaiing van Zutphen doorzetten.”

21 maart zijn de verkiezingen. Het volledige programma van Burgerbelang is HIER te lezen.