Minder afval met GroenLinks

26-02-2019 Politiek Redactie

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag ging het GroenLinks team voor verandering langs de deuren in de Paulus Potterstraat en omgeving. Ze gingen in gesprek over wat mensen bezig houdt. Veel mensen maken zich zorgen om het klimaat. Zij reageerden veelal enthousiast op het groente- en fruitzakje dat door de GroenLinksers werd uitgedeeld. Doel van deze actie is om de hoeveelheid plastic afval terug te dringen.

Katoenen zakjes

Ook komende weken gaan de Zutphense GroenLinksers weer de straat op met de katoenen zakjes. Zaterdag 2 maart gaan ze langs de deuren in de wijk Noordveen en op zaterdag 9 maart zijn ze, samen met een aantal Gelderse GroenLinks kandidaten, te vinden in de Zuidwijken. Die middag kunt u van 14.00 tot 16.00 uur ook binnenlopen in wijkcentrum de Uitwijk om in gesprek te gaan met wethouder Harry Matser en raadslid Dolf Logemann, die beide duurzaamheid als speerpunt hebben.

Eigenzinnig

De katoenen zakjes die door de GroenLinksers uitgedeeld worden, zijn bestempeld door de medewerkers van EigenZinnig. EigenZinnig is een winkel in de Beukerstraat, waar handgemaakte en duurzame producten worden gemaakt en verkocht door onder andere stagiaires van de Praktijkschool en het Speciaal Onderwijs. Een voorbeeld is het katoenen zakje dat bedoeld is om de plastic zakjes, waarin verse groente en fruit in de winkel vaak verpakt worden, te vervangen. Met het uitdelen van de zakjes hoopt GroenLinks in Zutphen, samen met de inwoners, bij te dragen aan het verminderen van de hoeveelheid plastic afval.

Minder energieverbruik

Niet alleen minder afval is belangrijk om de aarde ook in de toekomst bewoonbaar te houden. Ook energiezuiniger wonen moet daar een belangrijke bijdrage aan leveren. De ervaring leert dat veel mensen daarmee aan de slag willen, maar niet weten hoe of waar te beginnen. Ook maken veel mensen zich zorgen over de betaalbaarheid van duurzaam wonen. Daarom organiseert GroenLinks Zutphen op vrijdagavond 8 maart een bijeenkomst over Betaalbaar Duurzaam Wonen. Alle inwoners zijn vanaf 19.30 uur welkom in het DWK gebouw aan de Leeuweriklaan om in gesprek te gaan over ideeën en zorgen. Meer informatie over de bijeenkomst op https://zutphen.groenlinks.nl/