Prinsjesdagontbijt met Hennie van der Most

01-09-2019 Politiek Redactie

ZUTPHEN - Top-ondernemer Hennie van der Most is de derde dinsdag in september gastspreker bij De Maatschappij in Zutphen. Van der Most spreekt tijdens het Prinsjesdagontbijt over de eeuwige strijd tussen de zorgvuldige ambtenaar en de creatieve ondernemer. De zakenman heeft tientallen grote ondernemingen in binnen- en buitenland opgezet en was ook acht jaar lang gemeenteraadslid in Lochem.

Moeilijk mee uit de voeten
Van der Most staat bekend als eigenzinnig en pragmatisch ondernemer, die weinig op heeft met ambtelijke besluitvorming en gedetailleerde plannenmakerij. Gedurende het bouwproces van zijn bedrijven wijzigden de plannen regelmatig. En daar kunnen overheden moeilijk mee uit de voeten. Van der Most startte zijn carrière met handel in oud ijzer en zette daarna flink in op de recreatiesector met bedrijven als Preston Palace in Almelo, Wunderland Kalkar en Funpark Meppen in Duitsland. Momenteel bouwt de ondernemer aan Attractiepark Rotterdam.

Eigenzinnig
De politieke carrière van Van der Most begon in 2010 in Lochem als gemeenteraadslid. Daar kreeg hij inzage in de wijze waarop politici, ambtenaren en ondernemers met elkaar omgaan. Van der Most was telkens een ware stemmentrekker. Een groot deel van de VVD-stemmers koos expliciet voor de eigenzinnige ondernemer uit Gorssel.

Iedereen toegankelijk
Het Prinsjesdagontbijt is voor iedereen toegankelijk. Lokatie: De Broodfabriek, ingang Noorderhavenstraat in Zutphen. Aanvang 7.30 uur met ontbijt, de lezing start rond 8.15 uur. Ondernemers en andere belangstellenden kunnen zich opgeven via de website van De Maatschappij departement Zutphen www.de-maatschappij.nl/evenementen