SP hekelt houding politieke partijen omtrent huishoudelijke hulp

31-01-2017 Politiek Redactie

ZUTPHEN – De SP hekelt de houding van andere politieke partijen omtrent het debat over de huishoudelijke hulp.
De gemeente is bezig met plannen om de huishoudelijke hulp onder te brengen in een stichting, in plaats van deze uit te besteden. De SP is groot voorstander van deze opzet.

Het is nog niet bekend of de plannen überhaupt haalbaar zijn. Andere partijen vragen meer tijd om zich in de huishoudelijke hulp te verdiepen. Aanvankelijk stond het onderwerp maandagavond op de gemeenteraadsvergadering geagendeerd, maar deze werd op het laatste moment geschrapt.

SP fractievoorzitter Mathijs ten Broeke: “Deze partijen hadden jaren geleden al moeten beginnen met onderzoeken en analyseren.”

“Het college heeft goed werk gedaan. Dit is een hele grote stap in de richting van de wijze waarop wij de zorg in Zutphen altijd hebben willen organiseren”, zegt Ten Broeke.

Dat een groot aantal partijen nu om uitstel van het debat vraagt, schopt tegen het verkeerde been van de SP. Ten Broeke: “Het is te gênant voor woorden dat partijen zich nu nog moeten gaan verdiepen. Zij hadden jaren geleden al moeten beginnen met onderzoeken en analyseren. Maar om nu, als er een goed voorstel ligt om een einde aan de marktwerking te maken, ineens te gaan tegenstribbelen terwijl de tijd dringt? Ik noem dat schaamteloos.”

De tijd dringt volgens de SP omdat contracten van veel medewerkers in augustus aflopen en inmiddels al twee keer verlengt zijn. De SP verwacht niet dat de zorgbedrijven nu ineens wel een vast contract willen aanbieden.Gerelateerd