Wat de EU doet voor Gelderland

19-12-2018 Politiek Redactie

DEN HAAG - Gelderland ontvangt EU-subsidies voor grote onderzoeksprojecten, samenwerking met Duitse buurregio´s, verbetering van de infrastructuur, plattelandsontwikkeling en het stimuleren van de arbeidsmarkt. Een nieuwe website van het Europees Parlement maakt dit inzichtelijk.

Op de website www.wat-europa-voor-mij-doet.eu is verzameld wat de EU doet voor bijna 1.400 regio´s en gemeenschappen in Europa. Door middel van korte artikelen is te lezen welke projecten bij jou in de buurt ondersteund worden vanuit Brussel.

Noorderhaven

De website bevat vijf artikelen over Gelderland: over de gehele provincie, Zuidwest-Gelderland, Arnhem/Nijmegen, de Achterhoek en de Veluwe. EU-steun ging bijvoorbeeld naar de aanleg van de Noorderhaven in Zutphen. Tussen Arnhem en Nijmegen werd met subsidie van de EU de snelfietsroute RijnWaalpad aangelegd. Het Gelderse erfgoed ontving EU-geld voor de bescherming van onder andere de Nieuwe Hollandse Waterlinie en stoomgemaal De Tuut in Appeltern.

Naast informatie over de regio´s van de EU bevat de website ook artikelen over ons dagelijks leven. Wat betekent de EU voor jouw beroep, familie of hobby? In de sectie ´In mijn leven´ vindt men wat de EU doet voor bijvoorbeeld uitzendkrachten, studenten in het beroepsonderwijs, tv-kijkers en zelfs voetbalfans.

Door middel van de website ´Wat Europa voor mij doet´ wil het Europees Parlement inzichtelijk maken hoe de EU het leven van ons allen beïnvloedt. Op deze manier kunnen mensen goed voorbereid naar de stembus op 23 mei 2019 voor de verkiezingen voor het Europees Parlement.