Zutphens college verliest meerderheid in raad

14-06-2017 Politiek Redactie

ZUTPHEN – Het Zutphense college is zijn meerderheid kwijt. Het college van Burgerbelang, GroenLinks, PvdA, CDA en VVD verliest 2 zetels in de gemeenteraad door het opstappen van raadsleden Adjan Pepers en Aranka Verwoort.

De twee raadsleden van Burgerbelang kunnen zich niet meer vinden in de partij. “Verschil van inzicht rond de ontwikkeling van de politieke partij Burgerbelang heeft geleid tot onvoldoende vertrouwen in de toekomst en is de reden voor het niet langer deel uit willen maken van de fractie van deze partij in de gemeenteraad.” Zo stellen de twee.

Pepers en Verwoort gaan samen verder onder de naam ‘Fractie Pepers en Verwoort’.

“De fractie Pepers en Verwoort zal zich in de raad opstellen als een constructieve (oppositie) partij die voorstellen zal beoordelen op hun inhoud. De fractie ziet uit naar een goede en vruchtbare samenwerking met alle in de raad vertegenwoordigde fracties. Pepers zal in de raad optreden als fractievoorzitter van fractie Pepers en Verwoort.” Zo laat de partij weten.

Het is niet de eerste keer dat Burgerbelang zetels verliest door verlatende partijleden. Bert Jansen en Tim Marks verlieten de partij eerder en startte samen BewustZW.

Het college heeft al eerder als minderheidscollege gewerkt, toen nog zonder Burgerbelang. In 2015 kwam Burgerbelang erbij om een meerderheid te vormen. Met het vertrek van de twee raadsleden houdt het college 14 van de 29 zetels over.