12-jarige Robert de Haan uit Eerbeek Wereldkampioen Karten in Brazilië

03-12-2018 Sport Redactie

Wereldkampioen Robert de Haan. Fotograaf: FM-Images

Afgelopen weekend is de 12-jarige Robert de Haan uit Eerbeek Wereldkampioen Karten geworden tijdens de Rotax Grand Finals in Brazilië. Hij deed mee in de Max Junior klasse en had zijn WK ticket gewonnen door zijn goede prestaties tijdens het Nederlands Kampioenschap Karten van Chrono Karting. Aan het WK Karten deden in totaal 360 coureurs mee, kampioenen uit maar liefst 70 landen. Robert werd eerste van een deelnemersveld van 72 rijders. De andere Nederlandse tiener die wereldkampioen werd was de 15-jarige Senna van Walstijn uit Amsterdam. Daarnaast mochten nog drie andere jonge Nederlanders het internationale podium betreden om hun beker op te halen. Hiermee is dit het meest succesvolle WK ooit voor Team The Netherlands. Robert de Haan wordt op vrijdag 7 december feestelijk onthaald als hij op Schiphol landt en zaterdag 8 december officieel gehuldigd in Venray samen met de andere winnaars.

Het Max Verstappen effect

“Met Max Verstappen in de Formule 1 is de kartsport in Nederland enorm populair en dat begint nu zijn vruchten af te werpen!”, aldus een trotse Gaby van de Burgt, organisator van NK Chrono Karting. “Nog nooit eerder was de Nederlandse afvaardiging tijdens een WK Karten zo succesvol als dit jaar. Inmiddels zijn er in Nederland honderden kartlicentiehouders, waarvan een groot deel graag in de voetsporen van Max Verstappen wil treden”.

Wereldkampioen uit Gelderland


De 12 jarige Robert de Haan uit Eerbeek (Gelderland) is afgelopen weekend Wereldkampioen Karten geworden in Brazilië. Hij heeft zijn ticket voor deze Rotax Grand Finals gewonnen tijdens het NK Karten van Chrono Karting, waar hij afgelopen seizoen 1e werd bij de rookies in de Max Junior Klasse en 2e in de algemene Max Junior Klasse. Robert kwam uit voor het CRG Holland team onder leiding van Dennis de Bruin. Zoals bij vele karters is Max Verstappen zijn grote voorbeeld. Robert komt op vrijdag 7 december om 12:15 uur aan op Schiphol waar hij als kersverse Wereldkampioen feestelijk zal worden onthaald door familie en vrienden.

Officiële huldiging

Op zaterdag 8 december om 20:00 worden de twee wereldkampioen en alle bekerwinnaars officieel gehuldigd in Venray. Deze huldiging is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Locatie: Zaal 7, Maasheseweg 80, 5804 AD Venray.