900.000 euro voor Zutphense hockeyclub; vierde veld aangelegd

12-04-2017 Sport Redactie

ZUTPHEN – De Zutphense hockeyvereniging krijgt er een extra veld bij. De gemeente gaat kijken of hier geld voor vrij te maken is.
De hockeyclub heeft te maken met een groei in het ledenbestand. Senioren pakken hockey op en de aanwas bij de jeugd stijgt ook.

Dit veroorzaakt volle velden; zo vol, dat 'thuis'-wedstrijden op dit moment in Voorst afgewerkt worden.

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft aangegeven dat het zo niet kan. Als er geen extra veldcapaciteit zou komen, zou de bond een ledenstop invoeren.

900.000 euro
Om dit te voorkomen zal de gemeente een vierde veld aanleggen. Het gaat om een 'semi-waterveld'. Kosten hiervoor bedragen bij een half miljoen euro. Het veld komt op het terrein van vormalige voetbalclub Zutphania.

Tegelijk wil de gemeente ook investeren in het hoofdveld van de club en renovaties aanbrengen aan het tweede veld.

Wethouder Coby Pennings: “De club heeft aangegeven op een hoger niveau te willen spelen. Daarvoor is een upgrade nodig van een semi-waterveld, naar een volwaterveld. De gemeente doet deze investering als de club 150.000 euro zelf bijdraagt.”

Gecombineerd betekent dat een investering van bijna 900.000 euro in de Zutphense hockeyclub. Pennings verklaart de investering: “De velden zijn van de gemeente. De hockeyclub huurt deze vervolgens van ons. De overige accommodaties zijn wel van de club zelf.”

De raad wordt nu gevraagd dit geld vrij te maken. Als het groen licht krijgt, kan de aanleg van een vierde veld dit jaar nog beginnen. De renovaties van de overige velden zal plaatsvinden rond 2019.