Bakken zand en volleybaltoppers in mei weer naar de Groenmarkt

19-04-2018 Sport Redactie

ZUTPHEN SPORT - Dit jaar is Zutphen voor de tweede keer opgenomen in het programma van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Op zaterdag 19 en zondag 20 mei spelen de topspelers wedstrijden op de Beacharena op de Groenmarkt en op het Beach Center bij korfbalvereniging KVZ. Van vrijdag tot maandag zijn er volop beach-activiteiten op de Groenmarkt voor heel Zutphen.

Op vrijdag 19 mei om 12.00 uur gaat het vierdaagse evenement feestelijk van start met een beachvolleybal toernooi voor leerlingen van de basisscholen in Zutphen en Warnsveld. Op diezelfde middag volgt een beach-sportmiddag voor een diverse groep G-sporters. De vrijdagmiddag sluit af met een beachvolleybaltoernooi voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Vrijdagavond zijn alle volleybalverenigingen uit de regio welkom op King of the Court.

Zaterdag en zondag worden overdag de wedstrijden gespeeld van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer grote topspelers zoals de plaatselijk beachvolleybalster Lauri Luijken en Bas Verpoorten. Zaterdagavond vanaf 20.00 uur is het rustig op de Groenmarkt, maar wordt er op het Beach Center een feestje gevierd voor de vrijwilligers, organisatie, eredivisiespelers - en speelsters en andere betrokkenen en belangstellenden.

Tot slot worden op maandag het Horeca Beachvolleybal toernooi gespeeld, waar teams van de Zutphense horecaondernemers aan mee doen, en wordt het Soccertoernooi voor 35+ voetbalteams gespeeld. Voor meer informatie, zie de website. Aanmelden voor een van de activiteiten kan per mail.