Be Quick grote kanshebber om FOX Sports naar Zutphen te halen

02-04-2017 Sport Peter van de Ven

Be Quick zaterdag 2 | via: Be Quick

ZUTPHEN - Het zou maar zo kunnen dat FOX Sports binnenkort met de volledige cameraploeg èn Hans Kraay Jr. naar Zutphen komt om de kampioenswedstrijd van Be Quick Zaterdag 2 uit te zenden.

Het Zutphense voetbalteam zit bij de laatste 10 genomineerden om deze prijs te winnen.

In de eerste ronde (tot 1 april) moesten teams die hun kampioenswedstrijd live uitgezonden willen hebben, zoveel mogelijk stemmen verzamelen.
Be Quick deed dit als geen ander: zij verzamelden 4101 stemmen. Ter vergelijking, FC Drunen uit Drunen werd tweede met 1882 stemmen.

Tweede ronde
De tien overgebleven teams worden nu beoordeeld door een vakjury. Op 8 april maken zij de winnaar bekend. vakjury selecteert de winnaar op basis van de criteria ‘’aantal stemmen’’ en ‘’kans om kampioen te worden in de eigen competitie op het moment dat de selectie plaatsvindt’’.

Be Quick doet het goed in hun competitie: zij staan eerste met 42 punten, 8 punten meer dan de nummer 2. Daarnaast moeten zij nog twee wedstrijden inhalen.

Willen ze winnen moeten ze wel door blijven zetten. Afgelopen zaterdag (1 april) verloren zij met 5-1 van Zelos 5, de nummer vier van de competitie.