Beachvolleyballen in Zutphen steeds dichterbij

06-06-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – Begin volgende maand wordt het Beach Center Zutphen Warnsveld geopend. Op 2 juli is de feestelijke opening op de Laan naar Eme 103.
De opening wordt verricht door vertegenwoordigers van de provincie Gelderland en de gemeente Zutphen. Ook de bonden Nevobo en KNKV zijn aanwezig.

De officiële opening is om 10.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Een half uur later zal een kennismakingstoernooi starten.

Beach center
Anderhalf jaar geleden begonnen een aantal leden van volleybalvereniging WSV uit Warnsveld en korfbalvereniging KVZ uit Zutphen te werken aan het realiseren van een Beach Center op de accommodatie van KVZ. Met steun van de Provincie Gelderland en de gemeente Zutphen is de realisatie een feit. Tenslotte zorgde een zandactie via internet, waarbij je symbolisch eigenaar kon worden van je eigen kuub zand, voor het resterende bedrag. Deze zandactie is met name door de leden en diverse bedrijven zeer succesvol geweest.

Olympische norm
Het Beach Center, bestaande uit vier velden die voldoen aan de Olympische normen, is eveneens voorzien van een Beachterras en een zeecontainer in beachstijl. Hierin worden de sportmaterialen, die deels gefinancierd werden door de stichting Bakkers Weeshuis, opgeslagen. De bedoeling van de inmiddels opgerichte stichting Beach Center Zutphen Warnsveld is om niet alleen te korfballen en volleyballen, maar hier ook andere beachsporten te laten plaatsvinden.Gerelateerd