Binnenkort beachvolleyballen in Zutphen op het Beach Center

05-02-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – De besturen van volleybalvereniging WSV en korfbalvereniging KVZ hebben besloten het plan voor een Olympisch Beach Center met drie velden daadwerkelijk te gaan uitvoeren.
In een doorlooptijd van grofweg drie maanden wordt het Beach Center Zutphen-Warnsveld gerealiseerd op het sportcomplex van KVZ. De eerstvolgende stap is nu de oprichting van een zelfstandige Stichting, gevormd door vertegenwoordigers van beide verenigingen, die verantwoordelijkheid wordt voor de realisatie en exploitatie. De verwachting is dat het Beach Center in mei of juni open gaat.

Beachvolleybal
Het Beach Center wordt geen 'kale zandbak' maar een locatie waar 'beachers' van de korfbal, de volleybal en van andere sportverenigingen kunnen sporten en recreëren.
 “Beachsporten, zoals beachvolleybal en beachkorfbal, groeien explosief en zijn vooral onder jongeren populair.” aldus de verenigingen. “Het Beach Center sluit goed aan op deze ontwikkeling en is een mooie aanvulling op de sportaccomodaties in Zutphen en Warnsveld.”

Voor de leden van KVZ en WSV betekent het een verbreding van het aanbod aan de eigen sporters. Het Beach Center biedt ook veel mogelijkheden voor toernooien, trainingen en activiteiten van andere sportverenigingen en scholen. Gerelateerd