Binnenkort zijn sigaretten taboe bij Zutphense voetbalclub

14-03-2018 Sport Redactie

ZUTPHEN SPORT - Voetbalvereniging FC Zutphen in Zutphen heeft de aftrap gegeven voor het invoeren van een rookvrij sportcomplex. Met ingang van 1 juli is het gehele complex rookvrij. De vereniging wil hiermee aansluiten bij de landelijke ontwikkelingen en deelt de mening dat roken en sport niet bij elkaar passen. De komende tijd worden voorbereidingen genomen om op 1 juli gezond van start te gaan.

Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op de sportvereniging. Daarom vraagt FC Zutphen aan iedereen die op het sportcomplex komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil de vereniging kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

"Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken", aldus de club.

Wat verandert er bij FC Zutphen?
"Eigenlijk verandert er helemaal niet zoveel. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, er verandert alleen een huishoudelijke regel. Er mag vanaf 1 juli niet meer worden gerookt op het complex. Eigenlijk heel simpel en gewoon," zo gaat de club verder.

"Het is mooi om te zien hoe het draagvlak voor de Rookvrije Generatie groeit en hoe steeds meer sportverenigingen op weg gaan naar rookvrij. Als grootste sportvereniging van Zutphen hoopt FC Zutphen het goede voorbeeld te geven, ook voor de andere verenigingen in de omgeving."Gerelateerd