Blamage voor FC Zutphen in eerste wedstrijd van 2016

24-01-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – FC Zutphen heeft zaterdag de eerste wedstrijd na de winterstop met 2-0 verloren van Sparta in Enschede. Hierdoor zijn zij in de gevarenzone terecht gekomen.

Voor deze wedstrijd miste FC Zutphen negen spelers uit de basis door blessures of schorsingen. Twee daarvan waren beide keepers. De 18-jarige jeugdkeeper Marijn Sangers ging het doel verdedigen.

Binnen vijf minuten moest hij zich al bewijzen in het Eerste elftal. Een vrije trap net buiten de zestien meter werd uit de hoek gehaald.
In eerste instantie hadden de spitsen van FC Zutphen de betere kansen. Maar verzuimden te scoren.

Net toen FC Zutphen het gevoel kreeg dat er meer te halen viel dan een punt ging het mis. Sparta toonde zich in de spaarzame kansen die beide clubs kregen net wat efficiënter.
Nadat een vrije trap van FC Zutphen in de 16 meter werd gebracht, werd de bal door Sparta uitstekend naar rechts uitverdedigd. Er volgde een razendsnelle counter over de rechterkant, een afgemeten voorzet, en tenslotte een fantastisch doelpunt van Tom Cornelisse, die de bal in de loop in de 55e minuut binnen schoot.
FC Zutphen moest daardoor vol op de aanval spelen, maar dat betekende dat Sparta meer ruimte kreeg.
Keeper Marijn Sangers pakte met een prima redding een inzet van de Sparta voorwaartsen. En aan de andere kant zag Radjindher Banwari zijn schot over gaan.

Diep in blessuretijd was het invaller Twan van den Abeelen, die het vonnis over FC Zutphen voltrok. Via een goede combinatie tikte hij de 2-0 binnen.
FC Zutphen kan zich de komende weken opmaken om uit de degradatiezone te komen.Gerelateerd