Blessuretijd nekt FC Zutphen

21-02-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – FC Zutphen heeft zaterdagmiddag thuis op sportpark ’t Meijerink verloren tegen Berkum. Het winnende doelpunt werd pas diep in de blessuretijd gescoord (96e minuut).De vreugde was groot bij de Zwollenaren, omdat ze winnaar van de tweede periode werden, die anders naar SDVB was gegaan.

FC Zutphen begon goed aan de wedstrijd. Er was meteen al een flinke kans voor Edilson Coelho, die na een pass van Mark Bloemendaal voor doelman Jasper van der Stouw op dook. Zijn schot hield echter het midden tussen een schot en een pass, waardoor de bal voorlangs ging.

Aan de andere kant waren de aanvallen van Berkum gevaarlijk.
Bacuna gaf voor vanaf rechts. De spits Youp Kok, kopte doeltreffend raak. Dat betekende in de 13e minuut de 0-1.
In de 32e minuut kwam FC Zutphen verdiend op 1-1. Mark Bloemendaal rondde hiervoor een prima combinatie tussen hem en Edilson Coelho af.

De spelers hadden het publiek een goede en aantrekkelijke eerste helft laten zien, maar de tweede helft was aanzienlijk minder van niveau.
De regen kwam vrijwel de gehele 2e helft met stromen naar beneden, maar de belangrijkste oorzaak was, dat FC Zutphen noodgedwongen werd het gelijkspel te verdedigen, en men er nauwelijks meer uit kwam. De verdediging hield lang stand, tot diep in de blessuretijd.
Berkum kreeg op de rand van de 16 meter een vrije trap te nemen. Het was invaller William Potkamp die de laatste zet tegen de bal gaf in de 96e minuut.

Het betekent de tweede thuisnederlaag in deze competitie voor FC Zutphen.Gerelateerd