De Elf van Elf: als een BMW door de wedstrijd

11-10-2015 Sport Redactie

De winnende tactiek. Let je op Danny Blind? | © Zutphen24

ZUTPHEN/LOCHEM –In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we dan ook van 'de elf van elf'.
De tweede uitwedstrijd van de competitie stond op het programma. De tegenstander: SP Lochem D5. Lochem had de rode lantaarn in bezit, en het werd niet nodig gevonden deze af te pakken.

De voorbereiding
De hele week was er getraind op aanvallend spel en veel kansen creëren en afronden.
De 4-4-2 formatie werd vandaag omgegooid naar een klassiek Nederlandse 4-3-3 formatie. Een aanvallende formatie sterk genoeg om Normandië te veroveren. De druk op de tegenstander zou opgevoerd worden, net zo lang tot ze als een ballon met teveel druk, zouden knappen. Daar lagen de kansen.

De opstelling
Keeper: Kane
Verdediging: Sem, Thijs, Lars, Djamen
Middenveld:Thom, Pascal, Umit
Aanval: Zeb, Tijn, Anco
Wissels: Jelle, Uzay


De wedstrijd
De haan werd wakker van het gekraai van FC Zutphen. Met een aanvangstijd van 8:30 was het erg vroeg. Maar waar de trainer allicht toe was aan de eerste koffie van de dag, was de Elf van Elf wakker, scherp en sterk.

De versnellingsbak vond alle versnellingen, behalve de achteruit. Naar voren en aanvallen. Het eerste resultaat kon dan ook niet lang uitblijven. Het was Umit die afrondde. Van terugschakelen wilde het team echter niks weten.

Terwijl Lochem het Zutphense doel vooral bekeek door verrekijkers, zou alleen verziendheid problemen kunnen opleveren voor De Elf. Het Lochemse doel werd drukker bezocht dan de Efteling op een vrije vakantiedag, waardoor het snel 0-2 werd.
Ook de wissels deden goed mee. Uzay rook twee maal een goede kans over rechts. Het rook goed, tweemaal werd de bal hoog in het doel gejaagd. Met vier doelpunten voorsprong werd de rust ingegaan.

Even op adem komen. Het vizier werd scherp stellen. Genieten van de voorsprong en van de ranja.

Tweede helft. Hoekschop. Uzay. 0-5. De versnellingsbak werd even in de 'vrij' gezet. Lochem die voelde dat aan. Even wat onoplettendheid achterin en ook zij maken hun eretreffer.

Een wake-up call met het nodige effect. Een tandje werd bijgezet. De versnellingsbak bleek een BMW 8-traps automaat te zijn. Want ook Pascal (twee keer) en Jelle scoorde. De 1-8 was binnen.

De trainers waren tevreden. “Het was een verdiende overwinning, maar volgende week zal met Schalkhaar een andere tegenstand worden verwacht. Nog een paar dagen genieten van deze mooie winst en dan gaat het vizier op volgende week zaterdag.” aldus trainer Taner.


Misschien helpt dit daarbij?Gerelateerd