De Elf van Elf: *boink* *stuiter* veerkracht

15-11-2015 Sport Redactie


ZUTPHEN/EEFDE – Wraak... zoete wraak. Dat, of gewoon een lekker potje voetbal, dat moet door de hoofden van de spelers zijn gegaan toen ze aantraden tegen SP Eefde D2G. Een club die ze al kenden van eerder: een 1-0 verlies in de beker. De Elf van Elf waren er klaar voor, met het figuurlijke mes tussen de tanden betraden zij het veld...

De opstelling
Keeper: Kane
Verdediging:  Sem, Thijs, Jelle, Djamen
Middenveld: Anco, Thom, Umit, Lars
Aanval: Tijn, Wout
Wissels: Pascal, Zeb, Uzay

De wedstrijd
Een goed begin is al het halve werk; en het begin was goed. Er was veel inzet gepaard met flarden goed voetbal. Maar een goed begin is pas de helft, en tegen een fysieke tegenstander maar een kwart.
Met kansen op en neer was het de verdediging van FC Zutphen die als eerste kraakte: 1-0. Maar de Elf van Elf liet meer veerkracht zien dan het bord in DIT FILMPJE, waardoor de 1-1 ingeschoten werd door Wout.
Met 1-1 konden ze erg lekker de rust in gaan. Jammer genoeg gingen ze dat niet. In de laatste seconden van de eerste helft werd via een penalty (dit is een reconstructievideo, niet de daadwerkelijke penalty).
 De penalty werd nog lang besproken, vanwege een foutieve voordeelregel die werd toegepast door de scheidsrechter.

In de rust werden complimenten gegeven over het vertoonde spel. Taner gaf een motivatiespeech aan zijn manschappen. Het script daarvan is hier terug te vinden.

De tweede helft begon weer goed. Wat kleine kansen konden geen potten breken.  De tegenstander sloeg net wat harder op die potten, met meer succes: 3-1.
Maar weer kwam de ploeg met veerkracht terug: Umit schoot van afstand, over de keeper, prachtig de 3-2 binnen!
De Elf van Elf zaten weer in de wedstrijd.

 Met nog een paar minuten op de klok kwamen er wat kansen waar wellicht de gelijkmaker in zat, maar weer viel het doelpunt aan de andere kant: in de laatste seconden schoot Eefde de eindstand op het scorebord: 4-2.

Zo beleefde de ‘elf van elf’ weer eens een goede pot voetbal, ondanks het verlies.
Volgende week DE derby van Zutphen: Be Quick Zutphen D2-FC ZUTPHEN D3! Aanvang 11:30, komt allen om Elf van Elf de steunen!
Gerelateerd