De Elf van Elf: da's logisch

04-04-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we van 'de Elf van Elf'.

De hele nieuwsweek stond in het teken van Johan Cruijff. Minuten stilte, grootse gebaren in zowel binnen en buitenland. Maar da's logisch.

De Elf van Elf kon ook een eerbetoon aan de overleden Cruijff brengen door met 14-0 te winnen van Zelos D3. Trainer Taner had dat graag gezien. Het was immers een tegenstander uit de middenmoot...

De opstelling, v.l.n.r.
Keeper: Youri
Verdediging: Sem, Lars, Thijs, Joris
Middenveld: Pascal, Thom, Umit
Aanval: Anco, Tijn, Zeb
Wissels: Uzay, Kane, Wout

De wedstrijd
De Elf van Elf begonnen sterk aan de wedstrijd. Vanaf het eerste moment waren ze scherp en wakker. De bal bleef lekker in de ploeg. Dat hielp: 'Als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen, want er is maar één bal.'
Dat werkte ook in het voordeel van de Elf van Elf. Want op 'Un Momento Dado' gaf Sem vanaf links achterin de bal cross naar rechts. Joris nam hem aan en legde hem diep af op een Tom op topsnelheid. 'Je moet schieten, anders kun je niet scoren,' en dat deed Tom: 1-0.
Dit had genoeg moeten zijn, want, 'Als je één goal meer maakt dan de ander, dan win je.'

Toch wilden de Elf van Elf de marge iets groter hebben. En dat lukte al snel. Pascal schoot namelijk een vrije trap van een meter of 20 in de bovenhoek: 2-0.

Maar: 'Elk nadeel heb zijn voordeel'. Dat dacht Zelos ook: het nadeel van 2-0 achterstaan, is dat de comeback des te indrukwekkender overkomt.
Het spelbeeld klapte om. 'Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt,' en dat gebeurde ook. Voor rust kwam Zelos langszij met twee klungeldoelpunten. Met 2-2 werd de rust in gegaan.

In de rust benadrukte de trainers dat 'Voetballen is heel simpel is, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen,' en 'Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.'

De tweede helft begon, maar echte kansen kwamen er niet. De tegenstander speelde hard. En het waren dan ook de bezoekers die, na zo'n achterstand, opeens op voorsprong kwamen: 2-3.
'Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest' werd het motto.
Uzay kreeg daarvoor nog twee grote kansen, maar deze gingen er niet in. Pascal wist dit echter wel te verzilveren. Na hard werk schoot hij de gelijkmaker erin.

'Er zijn veel mensen die kunnen zeggen dat een voetbalploeg slecht speelt; er zijn weinig mensen die kunnen zeggen waarom ze slecht speelt en er zijn slechts een paar mensen die kunnen zeggen wat er moet gebeuren om ze beter te laten spelen.' aldus trainer Taner in de geest van Cruijff, daar kan de komende tijd aan gewerkt worden. Er volgen nog veel wedstrijden tegen middenmoters.
Kansen om omhoog te kijken. Maar da's logisch.



Gerelateerd