De Elf van Elf: De strijd begint!

15-09-2015 Sport Redactie

De Elf van Elf, trainers: Taner en Frank

ZUTPHEN – In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we dan ook van 'de elf van elf'. Afgelopen weekend was dè derby: FC Zutphen vs. AZC D2G.

De voorbereiding
Het voetbalseizoen was losgebarsten in het bekertoernooi. Daar had het D3 wisselend succes door met liefst 6-2 te winnen van Basteom. Helaas volgden daarna ook twee nederlagen en was de uitschakeling een feit.
Tijdens deze wedstrijden was wel te zien dat de jongens elkaar al makkelijk konden vinden, dus dit kon alleen maar beter en mooier worden in de trainingen daarna.

De opstelling
Keeper: Kane
Verdediging: Sem (C), Jelle, Thijs, Djamen
Middenveld: Lars, Umit, Thom
Aanval: Uzay, Tijn, Zeb
Wissels: Wout, Pascal, Anco, Youri

De wedstrijd
Thuis tegen AZC (altijd lastig, zeggen ze dan). Op de zaterdagmorgen met de elftallen en evenzoveel ouders langs de lijn wachten tot de scheidsrechter er was. De opa van Djamen naam uiteindelijk het heft (de fluit) in handen, zodat, met wat vertraging, de wedstrijd kon beginnen.
Het ging gelijk op. Hier en daar wat kleine kansjes. Tot het AZC werd die gevaarlijk voor het doel van Zutphen kwam. Nadat de bal voorgegeven werd kwam deze in een kluts op de schouder van de nummer 7 (die anoniem wil blijven) en rolde de bal over de doellijn: 0-1.
Pech.
Daarna had AZC het beste van het spel. Maar door sterk keeperswerk van Kane werd erger voorkomen voor rust.
Vervolgens werd iedereen met een welverdiende ranja flink opgepept. Terug het veld op. Helaas had de tegenstander dezelfde wonderranja gehad, waardoor zij met een goede aanval, een schot strak in de hoek, op 0-2 kwamen.
Maar deze Elf van Elf zijn niet zomaar uit het veld te slaan. De bal kwam vaker bij het doel van AZC en Uzay hield (met wat geluk) de bal aan de voet door de verdedigers heen. *komt dat schot*: 1-2.
Ouders langs de kant die weer hoop kregen. Het elftal zelf dat met goede moed doorging. Nog een schot, over. Weer een poging, naast. Dan het eindsignaal. Goed gevoetbald, wel 1-2 verloren. Volgende week weer thuis tegen Ratti D1.Gerelateerd