De Elf van Elf: Geen zonnebank voor de keeper

11-04-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN-   In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we van 'de Elf van Elf'.

Na de zware wedstrijd van vorige week, was er deze zonnige zaterdag vooral baat bij een overwinning met goed voetbal. De eerste tegenslag was tijdens de warming-up, doelman Kane moest afhaken met een teenblessure. Gelukkig was ook onze andere keeper Youri aanwezig om in te vallen. De opdracht van vandaag: laat Youri lekker bruin bakken in de zon, omdat hij niks te doen heeft, en laat de tegenstanders een douche nodig hebben om het angstzweet af te spoelen.

Gezien de ranglijst moest dit wel kunnen. Zo begon de wedstrijd in Kilder.
 
De opstelling v.l.n.r.
Keeper: Youri
Verdediging:  Sem, Thijs, Sem (C), Anco
Middenveld: Thom, Pascal, Umit
Aanval: Zeb, Tijn, Wout
Wissels: Uzay, Casper (D5)

De wedstrijd
De Elf van Elf scoren Elf in Elf minuten, dat had eigenlijk de titel moeten zijn, gezien het krachtsverschil.
Maar deze elf begonnen wat onwennig aan de wedstrijd. Verschillende voor de keeper onhoudbare schoten werden op doel gezet. Het 'onhoudbare' eraan was echter veroorzaakt door het feit dat de ballen naast gingen.
Maar het gezegde is niet voor niets 'de aanhouder wint', want met genoeg schoten, was er uiteindelijk wel een raak. Na een goede aanval kon Wout de 0-1 erin tikken.

Trainer Taner zat vol ongeloof naar de wedstrijd te kijken. Zijn conclusie was dat alleen de keeper en de laatste man van Kilder 'op voetbal zaten'. De score moest dus zo snel mogelijk uitgebreid worden.

Toch bleek de wil om een monsterscore neer te zetten een ADV'tje te hebben genomen. Hoewel de bal regelmatig voor het doel kwam, ging het mis in de afronding.
De keeper van Kilder zou na afloop van de wedstrijd wel aan de beademing moeten, want dit was verreweg de drukste speler op het veld. Hij hield zijn ploeg vaker in de wedstrijd dan op twee handen te tellen is.

Nadat de keeper helemaal murw geschoten was, kon er toch nog een balletje langs gerold worden. Tijn maakte het doelpunt: 0-2. Dit zou meteen de eindscore zijn.

Trainer Taner: “Het voetbal wat we vandaag hier vertoond was zelfs een beetje beschamend, vooral de kansen die je mist. Met alle respect, 12 van de 14 spelers van Kilder konden er niks van. Dan moet je met rust gewoon vier of vijf doelpunten hebben gemaakt en in de tweede helft er overheen walsen. Dat hebben we nagelaten. We kunnen wel blij zijn met de 3 punten. Volgende week moet het tegen HC ’03 (concurrent op de ranglijst) gewoon beter.”

Keeper Youri bedankte zijn mannen voor de geldbesparing: “Ik heb eigenlijk niks te doen gehad, ik heb een bal tegengehouden en dat was ook nog een rollertje. Gelukkig was het lekker weer, ik ben weer wat bijgekleurd, scheelt weer geld voor een bezoekje aan de zonnebank.”Gerelateerd