De Elf van Elf: Genesis, als schepping niet helpt

30-11-2015 Sport Redactie

ZUTPHEN - In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we dan ook van 'de elf van elf'.

Na twee zware uitwedstrijden stond vandaag de laatste competitiewedstrijd op het programma: thuis tegen SV Almen D1G. Een ploeg die, volgens de ranglijst, van ons kaliber (9mm kaliber) zou zijn. Bij winst zouden we nog 8e kunnen worden, een plek die toch als een prima plek kan worden bestempeld voor een team dat voor het eerste een seizoen op een groot veld speelt.


De opstelling
Er werd vandaag gekozen voor een wat meer aanvallende opstelling, de trainers stuurde aan op een scherp, snel en aanvallend begin.

Keeper: Youri
Verdediging: Sem, Thijs, Jelle, Djamen
Middenveld: Thom, Pascal, Lars
Aanval: Wout, Tijn, Zeb
Wissels: Umit, Uzay, Anco


De wedstrijd
De wedstrijd begon zoals we dat wilden. Aanvallend en scherp, waardoor de tegenstander op eigen helft zo sterk vastgezet werd als dat het OM Willem Holleeder wil zien.

Almen kwam er nagenoeg niet uit. De verdediging wist de bal snel weer in te brengen en zo bleef de bal op de helft van Almen, ook werden er veel kansen geschept.

En hoewel met schepping veel dingen gemaakt kan worden (voorbeeld: “In den beginne schiep God den hemel en de aarde”- Genesis 1), levert het geen doelpunten op. Teleurstellend voor ‘de elf van elf’ gingen ze rusten met 0-0.

Tijdens de rust werd de ploeg gecomplimenteerd en gevraagd dit vol te houden, dan zouden de doelpunten wel vallen.

De tweede helft begon iets minder, de ploeg werd iets slordiger. Maar het was nog niet zo erg als in een studentenhuis. De druk bleef behouden op de helft van Almen. Nog steeds zonder harde cijfers op het scorebord.

Toen gebeurde het, de voetbalwetten spraken in ons nadeel: Almen kwam voor de eerste keer de middenlijn over en scoorde, schepte wel één kans (“Laat er een doelpunt zijn”- Genesis?) 0-1.

De ploeg ging meteen weer naar voren, maar het spel werd slordiger. Almen kwam voor de tweede keer over de middenlijn. De enige wet die nog gold was die van Murphy: 2-0.

Alle zeilen werden bijgezet om er nog wat van te maken. De aansluitingstreffer kwam er nog wel: Jelle maakte de 1-2. Maar het was te laat.

Trainer Taner was na de wedstrijd radeloos: “Ik heb in mijn hele voetbal- en trainerscarrière dit nog niet meegemaakt. Zo veel kansen missen en de tegenstander die dan twee keer over de middenlijn komt en 2x scoort. Niet te geloven. Dit is zo frustrerend.”

De competitie is ten einde, de leermomenten zijn er genoeg geweest. Nu eerst de winterstop. Volgende week speelt de Elf van Elf nog een oefenwedstrijd tegen de D5, om wellicht nog met een goed gevoel de winterstop in te gaan.Gerelateerd