De Elf van Elf: huldiging op het 's Gravenhof?

09-05-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we van ‘de Elf van Elf’.

Een spannende dag met een zeer belangrijke wedstrijd. Nee, niet zoiets simpels als een titelstrijd in de Eredivisie; dit was het serieuze werk, want plek twee kon veroverd worden.
In tegenstelling tot Ajax en PSV, waren hier drie mogelijke scenario’s: bij winst was de tweede plek veilig. Bij gelijk zouden de Elf van Elf dinsdag moeten winnen, bij verlies moest genoegen genomen worden met de derde plek.

Geen halve maatregelen, en zeker niet in de 55e minuut een tegengoal krijgen, dat was de opdracht.

De opstelling, v.l.n.r.
Keeper: Kane
Verdediging: Anco, Lars, Thijs, Djamen
Middenveld: Pascal, Thom (captain), Umit
Aanval: Uzay, Tijn, Zeb
Wissels: Joris, Youri, Wessel

De wedstrijd
De wedstrijd begon ongeïnspireerd. ‘Die tweede plek hebben we wel, het is slechts DCS D3 waar we tegen spelen’, moet de gedachte zijn geweest, ‘die zijn nog slechter dan de nummer 17 uit de Eredivisie’.
Maar waar ook de nummer 17 kan verrassen in de Eredivisie, kan de nummer twee dat ook bij de D3: DCS kwam al redelijk snel op een 0-1 voorsprong.
Het duurde ruim 10 minuten voordat de Elf van Elf wakker werden. Voorin begon de ploeg van trainer Taner het gevoel te hebben dat ze uit Leicester kwamen, en achterin werd de verdediging meer geroemd dan die van Atletico Madrid.
Dit zorgde ervoor dat Tijn en Thom de achterstand om konden buigen in een voorsprong: 2-1.

In de rust sprak Taner – Ranieri – Kahraman zijn manschappen toe. Scherpte moest erop tegen deze superboeren.

In de tweede helft werd dat plan ook doorgezet. Wessel brak uit een counter goed door en schoof de bal in de rechterhoek. Een aangename 3-1 voorsprong stond op het bord.
Met (tweede worden in) het kampioenschap steeg de Elf van Elf naar het hoofd. Iedereen zat met de gedachte al bij een huldiging op het ’s Gravenhof. Lovende woorden van de burgemeester en heel Zutphen die uittrekt voor deze elf geweldenaren.
Echter, DCS maakte er gebruik van. Een kwartier voor tijd kwamen zij terug tot 3-2. Frustraties in de laatste minuten zorgde voor felle duels. Maar alles was het waard. Een gelijkspel zou niet voor de tweede keer roet in het eten gooien dit weekend.
De tweede plek is veiliggesteld. Dinsdag is nog één wedstrijd te gaan. Deze moet gewonnen worden om de ongeslagen status van zeven wedstrijden te behouden.Gerelateerd