De Elf van Elf: is dit voetbal?

13-05-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we van 'de Elf van Elf'.

De laatste wedstrijd; een moment van afscheid. Een seizoen hard werken voor elke bal. Met ups en downs. Met weemoed keek trainer Taner terug... om vervolgens alle koppen strak te krijgen, want er moest nog één wedstrijd gewonnen worden.
Niet voor de tweede plaats, die was al binnen, maar voor de eer.
Dat kon tegen SP Lochem D5, die eerder met 1-8 verslagen worden. Maar ze leken ook weinig last te hebben van weemoed, maar vooral gedreven daardoor.

De opstelling, v.l.n.r.
Keeper: Youri
Verdediging: Sem (C), Lars, Thijs, Djamen
Middenveld: Anco, Thom, Umit
Aanval:  Uzay, Wout, Zeb
Wissels: Kane, Can (D4)

De wedstrijd
Er kan er maar één de kampioen zijn! Dat het net niet de Elf van Elf waren is tot daar aan toe, maar er kan er ook maar één de nummer twee zijn! En deze nummer twee begon scherp aan de wedstrijd en had duidelijk de bovenhand.
Uiteraard, zoals het hoort bij de status van vice-kampioen werd de score geopend. Wout zorgde voor de 0-1. Een tijdje later, net voor rust, verdubbelde Zeb die score.
Taner zag zijn positie als trainer niet in gevaar komen, ondanks de tweede plek.

In de rust werd aangegeven dat de score op zich prima was, maar er best wel een schepje bovenop kon.

De tweede helft begon voortvarend, Wout schoot zijn tweede van de avond binnen: 0-3.
Daarna nam ‘de elf van elf’ een beetje gas terug. De BMW, zoals het team in de vorige wedstrijd met Lochem werd beschreven, liet het team rustig uitrollen.

 Dat leidde later in de tweede helft ook tot de 1-3. Het was dan ook niet meer het veldspel dat de show stal, maar de scheidsrechter. De Zutphense trainers begonnen naar mate de wedstrijd vorderde het gevoel te krijgen dat deze zijn eigen spelletje aan het ontwikkelen was dat “niks met voetbal te maken had”.

Taner: “De leidsman liet vier keer doorspelen na een overtreding om daarna, als FC Zutphen gevaarlijk richting vijandelijk doel ging, alsnog af te fluiten.” Daarnaast coachte de scheidsrechter actief de leden van Lochem.
“Het toppunt was in de laatste seconden van de wedstrijd. Aan de rechterkant viel na een duel een speler van Lochem, de scheidsrechter koos er voor om door te laten spelen. Twee seconden later werd er een overtreding gemaakt op Kane in het zestienmetergebied, weer koos de scheidsrechter weer om door te laten spelen. De afvallende bal werd door Wout in het doel gewerkt. Opvallend genoeg vloot de scheidsrechter af, nadat het bal in het lag, en gaf SP Lochem een vrije trap. Spelers, trainers en ouders waren stomverbaasd.”

Uiteindelijk veranderde het niks aan de stand. Dit potje (voetbal?) werd gewonnen door de Elf van Elf.

Met nog twee toernooien te gaan gaat ‘de elf van elf’ richting een mooi einde van het seizoen.

Gerelateerd