De Elf van Elf: kleine ruimtes tegen de Generaal

27-09-2015 Sport Redactie

ZUTPHEN/WICHMOND – In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we dan ook van 'de elf van elf'. Dit weekend was FC Zutphen vs. Socii D1GD.

De derde competitiewedstrijd van het seizoen stond voor de deur en het team reisde af naar Wichmond. Op papier een sterke tegenstander, onder andere omdat ze al 18 doelpunten hadden gemaakt in twee wedstrijden.

De voorbereiding
Vooraf werd door de trainers geconstateerd dat het een zware wedstrijd zou worden. Daarom werd de Hollandse 4-3-3 formatie veranderd in een 4-4-2. De meesterzet was ontwikkeld om de verdedigers en middenvelders dicht bij elkaar te houden. Met deze opstelling was de taak om de ruimtes in het veld zo klein te houden dat zelfs een team van muizen geen ruimte zou vinden om te voetballen.

De opstelling
Keeper: Kane
Verdediging: Sem, Thijs, Lars, Pascal
Middenveld: Lars, Thom, Umit, Uzay
Aanval: Tijn, Zeb
Wissels: Djamen, Youri, Anco


De wedstrijd
Het begin van de wedstrijd was erg sterk. De jongens vlogen erin. De passie en strijd (waar vooraf over was gesproken) was zichtbaarder dan de corruptiebeschuldigingen van Blatter. Het spatte ervan af. Beide teams kregen in de beginfase wat kleine kansen. Maar het was De Elf van Elf die als eerste op voorsprong kwam. Umit, die in het eerste kwartier Zeb al drie keer had weggestuurd met een knappe steekbal, deed dat voor de vierde keer, en nu met succes. Zeb rondde uitstekend af: 0-1!

Na de eerste twintig minuten raakte FC Zutphen echter de grip kwijt. De aanvoerder van de tegenstander zat duidelijk op voetbal en nam zijn ploeg als een doorgewinterde generaal op sleeptouw. Met de bataljons de goede kant op, schoot het geschut van Socii nog voor rust zichzelf uit te problemen: 2-1.

Tijdens de rust werd aangegeven dat het spel in de eerste 20 minuten van de wedstrijd erg sterk was en dat we weer terug moesten naar die instelling, met bijkomend spel waarin er weinig ruimte zou worden gegeven. Behalve muizen, zouden ook de insecten geen ruimte meer gegund mogen worden.

Met goede moed het veld op. Met goede wil de wedstrijd vervolgen. Met domme pech toch op 3-1 achterstand komen. Om het af te maken viel ook snel de 4-1. Zo viel doek al vroeg in de tweede helft.

Ondanks het scoreverloop aan het begin van de tweede helft bleef de ploeg keihard knokken en zich aan de gemaakte afspraken houden, de ‘koppies bleven omhoog’.

Het gevoel na de wedstrijd was dan ook positief, ondanks het verlies. Met deze passie en strijd, naast en de voetbalkwaliteiten, wordt uitgekeken naar volgende week, thuis tegen Witkamers D2G!Gerelateerd