De Elf van Elf: Middenmoot of Tonijnmoot?

08-11-2015 Sport Redactie


ZUTPHEN - In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we dan ook van 'de elf van elf'.

Oeken D1 stond voor de deur. Maar geen van de vaste begeleiding, Taner of Frank, was aanwezig om open te doen. Peter (vader van Thom) en Marcel (vader van Lars) namen het heft in handen, en zouden de strijd tegen Oeken leiden.

Opstelling
Keeper: Youri
Verdediging: Djamen, Jelle, Lars, Anco
Middenveld: Uzay, Thom, Pascal en Umit
Aanval: Zeb en Wout
Wissels Thijs en Tijn

De wedstrijd
De Vaders wisten wat op het spel stond: de winnaar zou kunnen aansluiten bij de middenmoot. Maar het begin van de wedstrijd leek meer of de elf uit Zutphen zinnen hadden om zich te voegen bij de tonijnmoot.

De verdediging werd in mootjes gehakt en via een corner en een kopbal stond Oeken binnen een paar minuten voor.
Maar de Elf van Elf is niet voor niks een anagram van Fel en Lef, want na deze wake-up call zaten ze in de wedstrijd.
De wedstrijd golfde op en neer. Oeken leek gevaarlijker, maar blaffende honden bijten niet. Wout wel: vanuit een snelle aanval kreeg hij de bal voor de voeten en schoot bij de bal in het net.

Als het eerste doelpunt een wake-up call was, was dit doelpunt het welterusten seintje. Scherpte ontbrak met verkeerde passes en slappe duels tegen het fysieke Oeken.
Een achterstand kon dan ook niet lang uitblijven. Na een vermoedelijke buitenspelsituatie kwam Oeken op 1-2. Gespannen werd naar de grensrechter gekeken, maar die was zelfs niet bereid de vlag halfstok te doen, laat staan omhoog. Toch moest het team rouwend de rust in.

Tijd voor de rust. Tijd voor de Vaders om op te treden als Darth Vaders. De Stormtroopers scherp krijgen, en ze zowaar raak te laten schieten.

En... het werkte! De tweede helft was een andere wedstrijd, een ander beeld. Zutphen had de overhand. De wekker was gegaan en de strijd lag open. De verdediging stond nu als een ondoordringbare muur waar ze in Berlijn nog een puntje aan kunnen zuigen.
De druk werd voor zo hoog opgevoerd dat steenkool in diamant zou kunnen veranderen. Succes was een kwestie van tijd.
Een schot, een twijfelende keeper, maar toch een vangbal. Niet door de keeper echter, maar door een verdediger van Oeken: penalty!
Kijken, richten, linkerhoekje, raak, 2-2! Deze wedstrijd kende geen winnaars, geen verliezers.

Volgende week de kans om revanche te nemen tegen SP-Eefde D2, waar in de beker van verloren werd.Gerelateerd