De Elf van Elf: over smaak valt niet te twisten

07-03-2016 Sport Redactie


ZUTPHEN – In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we van 'de Elf van Elf'.


Na de winterstop waren de Elf van Elf vlammend van start gegaan met een overwinning. Dat smaakte naar meer. Met een tegenstander als SV Basteom D2GD moest dat mogelijk zijn. Vorige keer, in de beker, werd deze ploeg met 6-2 aan de kant gezet. Maar waar een overwinning naar meer smaakt... is wraak voor dat verlies ook zoet.
Zoals de Engelsen zeggen: Revenge is sweet en revenge is a dish best served cold: of eigenlijk, wraak is een ijsje.

De opstelling, v.l.n.r.
Keeper: Kane
Verdediging: Sem, Lars, Thom, Djamen
Middenveld: Pascal, Joris, Wout
Aanval:  Anco, Tijn, Zeb
Wissels: Umit, Youri

De wedstrijd
De vraag was wie het 'wraak-ijsje' mocht nuttigen. De Elf van Elf hadden de smaak dan wel te pakken, ook deze keer moest de ploeg met de scherpte van een jalapeño-peper beginnen.
Dat lukte ook zeker, al waren ze altijd één of twee stappen te laat. Ook toen Wout plots alleen op de doelman afstormde. De druiven bleken hier echter zuur: hij kon de doelman niet passeren.

Niet veel later was er wel reden voor taart en juichen: er werd gescoord, zij het niet door de tegenstander. De Elf van Elf zagen hun kant van 'het ijsje' wegsmelten als sneeuw voor (bak)lava.

In de rust benadrukte Taner dan ook dat de tweede helft beter moest. Er waren nog mogelijkheden. De koek was nog niet op!

Zo begon de tweede helft ook. Met peperscherpte werden meer meters gemaakt. De helft van de tegenstander werd vaker bezocht en het leek een kwestie van tijd om Basteom een koekje van eigen deeg te geven.
Er werden een aantal kansen gecreëerd, maar de verdediging was harder dan oma's eigen gemaakte toffees.

Toen sloeg ook nog het noodlot toe: Djamen viel na een duel op zijn pols. Hij werd hiermee meteen doorgevoerd naar het ziekenhuis, waar bleek dat er een scheurtje in zat.
Wie dacht dat dit ongeluk niet nog een topping kon gebruiken, had het mis: de 2-0 viel niet veel later ook.

De koek was op. Het ijsje was gesmolten. 'Wraak' was er voor Basteom. Zuur voor de één, zoet voor de ander. Over smaak valt niet te twisten. Want de één zijn dood...Gerelateerd