De Elf van Elf: Pak je drie goals, pak je drie punten, aldus Cruyff

04-10-2015 Sport Redactie

ZUTPHEN– In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we dan ook van 'de elf van elf'. Dit weekend was FC Zutphen vs. Witkamers D2G.

Er stond met een mooi zonnetje een thuiswedstrijd op het programma, Witkamers D2G was de tegenstander. Na een uitgebreide studie van alle statistieken, ranglijsten en de uitspraken van Cruyff was de conclusie dat de tegenstander een aantal plaatsen hoger stond.

De voorbereiding
De voorbereiding was niet ideaal. Eerst was er de tijdelijke annexatie van keeper Kane, die bij het D5 mee moest doen. Ook Wout kon niet meedoen nadat hij afgelopen week een hersenschudding had opgelopen. Als klap op de vuurpijl was Tijn er ook niet.
De cavalerie kwam opdraven vanuit het D4, waar Can en Yasin als koene ridders het team kwamen versterken.

Een meesterplan werd uitgewerkt: verdedigers en middenvelders dicht bij elkaar houden. Daarbij mocht de tegenstander 'geen ruimte krijgen om te voetballen'. Wat op z'n minst cru is, aangezien ook de tegenstanders juist contributie betalen om dat spelletje wél te mogen spelen.
Maar winst stond vandaag voorop.

De opstelling
Keeper: Youri
Verdediging: Sem, Jelle, Lars, Djamen
Middenveld: Anco, Thom, Umit, Uzay
Aanval: Yasin, Zeb
Wissels: Can, Pascal, Thijs

De wedstrijd
Het begin van de wedstrijd was erg sterk. De kwaliteit van de tegenstander viel best tegen bij de trainers. De kans om de eerste drie punten van het seizoen te halen, hing in de lucht.
De bal werd vaak snel veroverd op het middenveld en de snelheid voorin werd goed gebruikt door veelvoudig de diepe bal te spelen.

De druk kwam tot een climax met een schot. Can deed zijn werk als uitzendkracht beter dan Tempo Team belooft in de reclames en schoot de Elf van Elf naar 1-0.

Tijdens de rust werd met een inspirerende speech aangegeven dat het knokken voor elke bal nog 30 minuten moest worden volgehouden om hier met de overwinning aan de haal te gaan.
De lijn uit de eerste helft werd doorgetrokken in het begin van de tweede helft. Umit wist de bal goed terug te leggen en Can maakte zijn tweede van de dag: 2-0.

Met een comfortabele voorsprong zakte het spel van de Zutphense elf wat in. De Witkampers kregen daardoor voor het eerst ruimte voor het doel. Daar waren ze zeer efficiënt en schoten de aansluitingstreffer binnen.
De jongens pakte deze tegenslag echter goed op en binnen twee minuten was er al een antwoord: Zeb zette vanaf rechts goed voor en Djamen stond bij de tweede paal om de bal binnen te werken.

Drie goals, drie punten. De opluchting na de wedstrijd was groot. Volgende week op bezoek bij SP Lochem D5, de laatst van de competitie. Maar statistieken, ranglijsten en Cruyff zeggen niet per se wat over het spel.

Behalve Cruyff... hij zegt áltijd wat over het spel.Gerelateerd