De Elf van Elf: Tactische meesterzet

25-04-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN-   In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we van 'de Elf van Elf'.

De voorbereiding
Rinus Michels, Louis van Gaal, Taner Kahraman. Het is een rijtje namen van trainers die echt een verschil kunnen maken. Dat bewees de trainer van de Elf van Elf zaterdag in de vroege uitwedstrijd tegen VV Vorden D3.

De druk op Taners schouders was enorm. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om nog mee te doen voor de tweede plek.
Trainer Frank en Sem zaten aan de andere kant van de oceaan, in de Verenigde Staten, en ook Kane was op vakantie. Dit zorgde voor de volgende opstelling met de aanvoerdersband bij de 2de aanvoerder: Wout.

De opstelling v.l.n.r.
Keeper: Youri
Verdediging:  Djamen, Thijs, Lars, Joris
Middenveld: Thom, Pascal, Umit
Aanval: Zeb, Tijn, Wout (C)
Wissels: Anco, Uzay  

De wedstrijd
De trainer, en de spelers, leken eerst onder deze druk te bezwijken. Het haperde achterin als een dieselauto op benzine waardoor geen pass aankwam. Voorin leek het probleem andersom: diesel in de benzineauto. Ook hier kwam er weinig van zijn plaats.
Waar de Elf van Elf stokte, kon Vorden wel doorzetten. Hierdoor kwam via een corner al snel de 1-0 binnen.
Hoewel schokkerig, diesel in een benzineauto kan wel van zijn plaats komen. Wout schoot daarom net voor rust de 1-1 binnen.

Het was aan Taner om de goede brandstof bij de goede mensen te krijgen. In de rust werd aangegeven dat wanneer wij als team gewoon zouden gaan voetballen, net als het laatste deel van de 1ste helft, we deze tegenstander zouden verslaan.

Toch begon de tweede helft met sputterwerk. Zo erg zelfs dat Vorden op een 2-1 voorsprong kwam. Tijd voor drastische maatregelen. Nu kon trainer Taner laten zien hij dat hij zich kan meten met de grootsten der aarde.

Hij paste twee wissels toe: de twee centrale verdedigers werden er, naar ieders verbazing, eruit gehaald. Er kwam een extra spits, en de verdediging werd voortgezet door drie man. Was deze brandstofwissel genoeg?

De motor voorin en achterin bromden weer met leven. Achterin zat het op slot als de P.I. In Vught. Voorin brak aanval de vijandige verdediging als een drugsbaron in een Mexicaanse gevangenis.
Binnen enkele minuten zorgde Zeb voor de 2-2. Pascal (2-3), Tijn (2-4) en Wout (2-5 en 2-6).

Een meesterzet van de ongeëvenaarde tacticus Taner. Hij verdiende dan ook zijn eigen interview na de wedstrijd:  “Bijzonder jammer dat we zo erg door het ijs zakken aan het begin van beide helften. Als trainer probeer je het tij te keren met de spelers die je achter de hand hebt. Maar uiteindelijk moeten de jongens op het veld het goed uitvoeren. Daarom voelt het ook zo goed dat de tactische wijziging die je toepast bij een 2-1 achterstand zo goed wordt opgepakt en wordt uitgevoerd.”
Over 2 weken wacht ons de allesbeslissende wedstrijd tegen DCS, bij winst op de huidige nummer 2, nemen de Elf van Elf hun plek over.Gerelateerd