De Elf van Elf: Titanic

18-10-2015 Sport Redactie

ZUTPHEN - In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we dan ook van 'de elf van elf'.

De voorbereiding
Twee mooie zeges op rij. Het schip lijkt op stoom te komen. Maar niet alle hens konden aan dek komen. De ploeg werd geteisterd door afmeldingen en wijzigingen: Thom en Uzay waren afwezig, Kane was gekaapt door de D5 en Wout kwam langzamerhand terug van zijn blessure. Trainer/Kapitein Frank was ook nog eens afwezig. Thijs Post van D5 kwam zijn mede matrozen bijstaan.

De opstelling
Keeper: Youri
Verdediging: Sem, Thijs, Jelle, Pascal
Middenveld: Lars, Anco, Wout
Aanval: Zeb, Tijn, Thijs P
Wissels: Umit, Djamen

De wedstrijd
De wedstrijd begint, het schip 'De Elf van Elf' vaart weer uit. Maar net buiten de haven stond al een ijsberg. Een ijsberg met meer inzet en agressiviteit. Waardoor deze na vijf minuten al twee klappen had uitgedeeld. 2-0.
Maar een goed schip is voorbereid. De reddingsboten te water. Met goed werk van Zeb over rechts kon hij voorgeven. Wout roeide met de riemen die hij had, wat meer dan genoeg was. De aansluitingstreffer zat erin. Ahoy!
Kapitein en stuurman Taner hoopte vanuit de kajuit dat dit doelpunt het positieve gevoel zou brengen, waarmee de jongens volle kracht vooruit konden.
Maar helaas, het tipje van de ijsberg was pas getoond. De S.S. E.v.E. nam voorbeeld aan de Titanic, en zag voor rust de score op 1-4 gezet worden.

In de rust werden de jongens flink toegesproken door Taner 'oh captain, my captain' Kahraman. Bezieling, inzet, werken met elkaar èn voor elkaar, dat waren de sleutelwoorden voor de tweede helft. De bodem was bereikt, nu terug zwemmen.

Het begin van deze tweede helft was positief. Er werden wat duels gewonnen en de bal kwam sneller naar voren. Taner zag zijn ploeg zwemmen als een Michael Phelps, en met succes. Jelle kwam goed door en plonsde de 2-4 erin.
IJs smelt als je er genoeg druk op zet. De Elf van Elf zetten flink druk. De verdediging van de ijsberg brokkelde. Een goede versnelling van Jelle en een keurige afronding in de bovenhoek bracht de stand op 3-4 met nog een minuut of zeven te gaan.

Al het aandringen in de laatste minuten bracht nog een aantal kansen met zich mee. Het mocht niet baten. Een hoop was gered, maar de reddingsbrigade was net te laat voor alles.

Na de wedstrijd heerste de teleurstelling dat de inzet van de tweede helft niet tot resultaat had geleid. Toch waren er complimenten van Taner voor de veerkracht in de tweede helft.
Volgende week geen wedstrijd voor ‘De Elf van Elf’ wegens de herfstvakantie. Het bootje weer repareren. 31 oktober varen ze weer uit. Volle kracht vooruit richting de Warnsveldse Boys.Gerelateerd