De Elf van Elf: Vakantieperikelen

01-11-2015 Sport Redactie


ZUTPHEN - In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we dan ook van 'de elf van elf'.

Een weekje rust nemen is af en toe niet slecht. Even uitwaaien, niks aan het hoofd. Bijkomen van alle stress en blessures. Dat laatste is zeker gedaan. Met een nagenoeg fitte ploeg stond de uitwedstrijd tegen Warnsveldse Boys D3 op het programma. Na de zeer matige wedstrijd tegen Schalkhaar was de ploeg erop gebrand een goed resultaat neer te zetten.

De opstelling
Keeper: Kane
Verdediging:  Sem, Thijs, Jelle, Lars
Middenveld: Uzay, Thom, Pascal, Anco
Aanval: Zeb, Wout
Wissels: Umit, Djamen, Tijn

De wedstrijd
Hoewel de vakantie-modus goed werkt tegen stress, werkt het ook op de scherpte. De wedstrijd van onze 'Elfjes' begon warrig.
Verdedigend bleef het nog overeind. Maar als de bal in de ploeg was, was dat net zo effectief als een tropische vakantie op de noordpool.
Foute passes, lange ballen in het niets, verkeerde positionering... de scherpte had nog een paar uur vertraging. Toch leek de 0-0 bij rust nog haalbaar. Maar de Warnsveldse Boys staken het middenveld snel over en ronde prima af: 1-0.

In de rust werd werd door de trainers erop gehamerd dat iedereen vanuit zijn positie moest spelen. De spelers hoefde niet te rekenen op Rob Geus met een programma 'Red mijn Wedstrijd', nee, het moest echt van de spelers zelf komen. In positie naar voren spelen, dat was het plan.

Vol goede moed begon de Elf van Elf aan de tweede helft. De trainers keken met scherpe ogen hoe de ploeg... er niet beter op werd.
Aanvallend kwam het team er niet uit. Het leek wel of de bal alleen voor het doel zou komen als  deze dat met EasyJet zou doen.
De wedstrijd kabbelde voort en het was de vraag welke ploeg de wedstrijd te pakken zou krijgen. Maar Helaas was dit Warnsveldse Boys: binnen 5 minuten werd de stand op 3-0 gezet.
Het offensief bracht ook niks teweeg en daarmee werd de tweede wedstrijd op rij verloren.

Na de wedstrijd werd (beschamend) geconstateerd dat er in de hele wedstrijd geen kans was gecreëerd. Een punt waar de komende week meer aandacht aan zal worden geschonken tijdens de trainingen. De vakantie is voorbij. Tijd om te knallen (op goal).
Volgende week de thuiswedstrijd tegen Oeken D1.  Gerelateerd