De Elf van Elf: Verregend veldspel

20-09-2015 Sport Redactie

De Elf van Elf

ZUTPHEN – In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we dan ook van 'de elf van elf'. Dit weekend was  FC Zutphen vs. Ratti D1GD.

De voorbereiding
Het zou een lastige wedstrijd worden. Ratti had de eerste competitiewedstrijd ook gewonnen. Daarbij was het hopen dat het thuisvoordeel zou helpen.
De wedstrijd was helaas op veld vijf. Op dit veld voetballen bij het complex van FC Zutphen is nooit echt aantrekkelijk, maar gelukkig stond de zijlijn goed gevuld met veel publiek die het miezerige weer trotseerden.

De opstelling
Keeper: Youri
Verdediging: Sem, Thijs, Lars, Pascal
Middenveld: Djamen, Thom, Kane
Aanval: Wout, Tijn, Zeb
Wissels: Umit, Anco en Jelle

De wedstrijd
De wedstrijd begon voor De Elf van Elf niet onaardig. De nodige inzet werd geleverd en het veldspel was aardig. De kansen waren voor beide teams aanwezig.
Trainers Frank en Taner constateerden dat naar huis gaan met een nederlaag hier niet nodig zou zijn en dat er zeker mogelijkheden waren.

Opvallend was het aantal verkeerde ingooien gedurende de wedstrijd. De goed fluitende scheidsrechter van dienst (R. Tijhof) had hiervoor oog als Bjorn Kuipers met vergrootglazen, en zag het allemaal.

Maar dan opeens een aanval van Ratti. Achterin werd het erg lastig. Té lastig. 0-1. Een flinke domper voor de elf Zutphense jongens, omdat het team weer op een achterstand was gekomen.
Met een achterstand de rust in gaan was echter geen optie. Vlak voor rust was er die ene corner...
Umit legde aan, Zeb ontvangt, geeft voor... GOAL! Zij het dat de keeper van de tegenstander schrok  en de bal in het doel liet vallen.

Tijdens de rust namen Taner en Frank de tijd om het team met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Er konden nog veel dingen beter dan het veldspel. “Als je als middenveld ver uit elkaar staat, terwijl er balverlies is dan kan je niet scoren. Maar da's logisch,” zou Cruyff erover zeggen. De trainers hadden uiteraard hun eigen versie van dit verhaal.
Hoewel de speech wonderen had kunnen doen voor het spel, was het funest voor het weer.
Op het moment dat het team de kleedkamer verliet, kwam de regen met bakken uit de hemel. Na een paar minuten te hebben gewacht, waagden de scheidsrechter en de spelers het er toch op.
Het gordijn van water trok echter niet op, waardoor na een paar minuten de arbitrage besloot een regenpauze in te lassen.
De wijze woorden van de trainers waren echter bij de eerste lichte opklaringen ook weggespoeld. Na een paar minuten viel de 1-2 voor Ratti. Om het humeur van FC Zutphen in dezelfde stemming te krijgen als het weer, zag het publiek niet veel later ook de derde voor Ratti erin gaan.

“Strijd en inzet is er wel, maar er moet nog wat verbeterd worden aan het veldspel,” was de conclusie van trainer Taner.
Eerst opdrogen, en het verlies ook afspoelen.Gerelateerd