De Elf van Elf: Villeroy en Boch bestekzegels nodig

22-11-2015 Sport Redactie

ZUTPHEN - In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we dan ook van 'de elf van elf'.

Het was tot nu toe niet de beste seizoensstart aller tijden. Trainer Frank legt uit dat dit een eerste jaars D-elftal is. Voor het eerst op een groot veld (i.p.v. een half E-veld).  En bij een groot veld, komt ook een grote verantwoordelijkheid. Zeker als dé Derby op het programma staat tegen Be Quick.

De kleedkamer. Een strakke blik van Frank gaat over de kinderen. In een Nobelprijs voor de Literatuur-waardige speech wijst Frank op het feit dat hij 'slim voetbal' wil zien. Moet overzicht en goede passes. Het team kijkt strak. Ogen op Frank. Sir, yes Sir.De opstelling
Keeper: Youri
Verdediging: Djamen, Thijs, Jelle, Sem
Middenveld: Kane, Lars, Anco, Uzay
Aanval: Tijn, Wout

De Wedstrijd
Fluitsignaal. Go! Op een veld waarvan het gras zo echt is als de opgegeven uitstoot van je Volkswagen.
Het is Be Quick dat als eerste de aanval kiest. Maar de ruimtes blijven achterin bij Zutphen claustrofobisch klein. De bal komt nog niet in de buurt van het doel. Tot een snelle uitbraak van FC Zutphen.
Deze stuit op de verdediging, de bal komt bij Lars en *Bam*... een afstandsschot met kracht vliegt net over. Be Quick kijkt angstig naar de rechtervoet van Lars. Ze schudden hun hoofd en zoeken weer de aanval. Deze vinden ze ergens in een klein hoekje. De 1-0 voorsprong voor Be Quick lijkt een zekerheid, maar Youri, met de reflexen van een F-16 piloot, knalt de bal uit het doel.
“Ze zijn scherp”, zegt Frank aan de zijlijn. Wat goed van pas komt: de strijd wordt op het scherpst van de snede gespeeld.
Vlak voor rust zijn de Elf van Elf nog iets scherper, een schot van Tijn mag echter net niet baten. Tijd om te slijpen in de rust. Hier neemt Taner het woord. Met pijlen en diagrammen zet hij het team neer. Dit moeten ze vasthouden. Dan komt de kans wel om de scherpte om te zetten in sneeën.De slijpmachine van Be Quick lijkt in de tweede helft echter beter te werken. Een snelle aanval over rechts, een kap naar binnen en binnen vijf minuten staat Be Quick dan toch met 1-0 voor.
Dan is de kluts even kwijt. De bal wordt vaker verloren en de tweede van Be Quick lijkt een kwestie van tijd.
Maar!
Niks maar... het is een kwestie van tijd; 20 minuten in de tweede helft wordt deze gemaakt. Het is eraf bij de Elf van Elf. Nu gaat het snel. Niet veel later wordt door een hoop verwarring bij een ingooi (die voor FC Zutphen was, maar niet door hen genomen) de weg open gereten voor de 3-0.

Be Quick lijkt goed gebruik te hebben gevonden voor hun Villeroy en Boch bestekzegels. Hun messenset, en dus scherpte, is veel hoger. FC Zutphen raakt bot en vangt bot. Het moet zelfs nog vlak voor tijd de 4-0 incasseren.

Frank en Taner kijken vanaf de zijlijn toe. Driekwart wedstrijd ging het goed. Een weekje slijpen en polijsten. Volgende week in Almen zullen ze er weer staan. Zo scherp dat Gillette er patent op wil.Gerelateerd