De Elf van Elf: Vindt match-fixing zijn weg naar de D3?

01-03-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we van 'de elf van elf' dan.

De winterstop is weer voorbij voor de jeugd. Tijdens de koude pauze werd er getraind. Het krachthonk werd opgezocht. Er waren zelf geruchten over dopinggebruik. Alles moest gedaan worden voor een goede seizoensstart. Trainer Taner wuifde alle geruchten weg. Gewoon keihard trainen op een boterham met kaas.

Zonder kunstmatige geur-, kleur-, smaak- en spierversterkende stoffen trad het D3 van FC Zutphen aan tegen PAX. Het belang van de wedstrijd werd meteen duidelijk: verschillende jongens waren op vakantie. Evenals de vaste begeleiding, Frank en Taner, die andere plannen hadden.
Maar waar grote namen gaan, staan er altijd mensen klaar. De vaders van Thom en Lars namen het stokje over. Ook werd het team versterkt met andere spelers uit de D-elftallen.

De wedstrijd
Vooraf aan de wedstrijd was er één grote vraag die iedereen bezighield: had het match-fixing schandaal de wedstrijden van de D-elftallen bereikt?
PAX leek van te voren een zwakkere tegenstander. De Elf van Elf waren bij de Engelse Bookmakers dan ook ruim favoriet.

Het eerste fluitsignaal klonk, en de bookmakers kregen meteen gelijk. Zutphen was de betere ploeg, maar felheid en scherpte na een lange stop ontbrak nog.
Was dit vanwege het heerlijke zonnetje? Of was het van te voren afgesproken werk? De KNVB en de FBI zouden het in de gaten houden.

De bal kwam opvallend vaak niet aan, en duels werden veelal niet gewonnen. Duistere mannen langs de kant in lange regenjassen maakte er aantekeningen over. Allicht zou dit binnenkort ook landelijk nieuws kunnen worden.
Maar na 8 minuten konden de aantekeningenboekjes van de undercoveragenten even aan de kant. Wout scoorde de 1-0 binnen.
Een kwartier later kreeg Zutphen zelf een uitgelezen kans om de score te verdubbelen: een corner kwam tegen de hand van een PAX-speler: penalty!
Jelle eiste de bal op. Hartslagen gingen omhoog, maar niet veel later ook de handjes: 2-0 was een feit.

Op de gokmarkt bleef PAX echter favoriet. Vlak voor tijd werd de 2-1 binnen geschoten.

In de tweede helft zou echter blijken dat het allicht een blinde, onverstandige. verstokte gokker was, of allicht een kat die bij iemand ongelukkig op het toetsenbord was gesprongen. Want in plaats van gas terug te nemen, gaven de Elf van Elf flink gas bij. Onder het toezicht van de interim trainers werd na 12 minuten in de tweede helft de 3-1 gescoord door Zeb.

Maar spanning en sensatie horen erbij: PAX kwam terug door een onnauwkeurig uitverdedigende actie van Zutphen. De aansluitingstreffer werd gemaakt.
Om geen illusies te wekken bij de KNVB, noch buitenlandse inlichtingendiensten besloot Thom een afstandsschot te plaatsen: 4-2.

De wedstrijd werd afgefloten met deze eindstand. Het antwoord op de aan het begin gestelde grote vraag: nee. De eerste drie punten zijn binnen in de tweede seizoenshelft. En dat geheel op eigen kracht.Gerelateerd