Dragon Cup 2018, vechtsport succes Douwe ter Horst

03-12-2018 Sport Redactie

WOLFSBURG - Succesvolle deelname van Douwe ter Horst op de Dragon Cup 2018 in Wolfsburg te Duitsland. Dit kampioenschap is erg breed en bevat vele aspecten van de Chinese vechtsport. Douwe ter Horst had een zware competitie maar pakte toch met overmacht de 4de plaats in de categorie Tai Chi Chuan.

Mooie vorm bewegingen, topatleten, harde gevechten bij het Chinese Kickboksen, de rust van Tai Chi dat is de Dragon Cup. Wolfsburg is 4 uur rijden vanaf Zutphen en dus een hotel boeken voor dit 2 daagse vechtsport toernooi was vanzelfsprekend voor Douwe.  Beide dagen kwam Douwe in actie met zijn team van Shaolin Kungfu Apeldoorn.

Maanden lang bereidde hij zich voor, dagelijks hardlopen, vele trainingen bijwonen, zelf alleen trainen en natuurlijk met het Shaolin team. Douwe deed mee met zwaard, waaier, ongewapend en zijn favoriete Chen stijl 24 vorm.  Het niveau was enorm hoog en de poules waren groot en zwaar, maar Douwe stond er weer voor de stad Zutphen.

Met de traditionele Wu Shu onderdelen lukte het Douwe helaas niet om op het podium te komen. Met de Chen stijl Tai Chi Chuan pakte hij op 1 tiende verschil met de derde plaats de 4de plaats. Een succesvolle uitslag in een grote poule door Douwe behaald. Zijn teamgenoten pakten samen 7 medailles waaronder: 4x goud, 1x zilver en 2x brons.