Drie redenen om vanavond de Ronde van Zutphen te bekijken

02-08-2017 Sport Redactie

De route van de ronde

ZUTPHEN – Woensdagavond staat er weer een sterk veld klaar voor de Ronde van Zutphen. Een waar spektakel. Waarom je deze niet mag missen? Wij geven je drie redenen:

1. Door de binnenstad
De ronde van Zutphen is een van de weinige wielerwedstrijden die nog door de binnenstad loopt. De historische binnenstad van Zutphen als decor maakt de wedstrijd geliefd bij de renners. Uit het hele land komen de (amateur)renners naar de Hanzestad. Daarom mag het publiek bij het decor niet uitblijven.

2. De Parijs-Roubaix van het oosten
De Ronde van Zutphen loopt voor een deel over de kasseien van de binnenstad. De beroemdste kasseienrit is waarschijnlijk de wielerklassieker Parijs-Roubaix (ook bekend als ‘De Hel van het Noorden’). De kasseienstroken tijdens deze wedstrijd zorgen altijd voor veel spectaculair wielrennen, waar alleen de sterksten overleven.
De Zutphense kasseien, Hel van het Oosten, maken geen enkele meter gemakkelijk en breken vaak het peloton open. Hierdoor ontstaat een echte open wedstrijd.

3. (Toekomstige) wereldtoppers van dichtbij
Je weet nooit wat de toekomst kan brengen. De ene dag win je de Ronde van Zutphen, de andere dag de meest prestigieuze sprintetappe van de Tour de France. Dylan Groenewegen won de Ronde van Zutphen in 2014 (na in 2013 al een keer derde te zijn geworden).
Dit jaar won het sprintfenomeen de afsluitende etappe op de Champs Elysee in de Ronde van Frankrijk.
Ook dit jaar staat er weer een sterk veld aan de start. Wellicht een toekomstige (grote) ronde winnaar…


Het volledige programma is als volgt*:
18:00 – 19.30 uur (B)-Amateurs/Sportklasse/Junioren 50 km
19:30 – 21.30 uur Elite-Mannen/Beloften 80 km

*De starttijden zijn richttijden die op de dag zelf nog enigszins kunnen afwijken.