Duur 5-2 verlies van FC Zutphen (zat.) bij Be Quick “28 in Zwolle

15-10-2018 Sport Redactie

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag een 5-2 nederlaag geleden in Zwolle bij Be Quick “28. Het was een dure nederlaag, want de Zutphenaren zijn hierdoor in de onderste regionen verzeild geraakt. De oorzaak lag vooral in de 1e helft, waar met veel te weinig beleving en overtuiging aan de wedstrijd werd begonnen. Bovendien miste FC Zutphen een paar belangrijke spelers, waardoor de toch al smalle selectie flink in de problemen zat. Positief was het dat Gaby Maduro prima debuteerde. Hij stond aan de basis van de beide Zutphense doelpunten.

 

Be Quick was in de 1e helft de betere ploeg. In het begin miste Hugo Koopman direct al een goede kans, maar in de 12e minuut was het wel raak. Een uitstekende actie op rechts van Hugo Winkeler had tot gevolg dat zijn diagonale schot in de kruising verdween, 1-0.

Even later was het Owen Rietman die FC Zutphen voor een grotere achterstand behoedde. Sertac Yilmaz dook alleen voor hem op, maar de doelman wist de inzet net corner te tikken. Even later strafte de goed spelende Sander Fillet slordig spel op het middenveld van FC Zutphen bijna af, maar zijn schot belandde naast het doel.

Het team van FC Zutphen speelde zonder zelfvertrouwen en verloor bijna alle duels. Desondanks waren er nog kansen voor Nando Bleumink en Niek Bakkerweerd, maar zij misten precisie.

In de 38e minuut viel de 2-0. Hugo Winkeler was nu op links zijn directe tegenstander Nils Vos te vlug af, en schoot direct doeltreffend raak.

Net toen iedereen dacht met 2-0 te gaan rusten, was het opnieuw Hugo Winkeler die een loep zuivere hattrick maakte. Hij lobte een diepte pass in blessure tijd over Owen Rietman heen, die wat te vroeg zijn doel uit kwam, 3-0.

 

In de rust zullen er ongetwijfeld pittige woorden gesproken zijn. De technische staf bracht Jelle Macare en Hugo Groters in voor Niek Bakkerweerd en Nils Vos. Beide nieuwkomers speelden een prima wedstrijd.

Voordat FC Zutphen goed en wel aan de aftrap was begonnen lag de 4-0 achter Owen Rietman. In de 46e minuut schoot Roan Admiraal een vrije trap direct binnen.

Nadat Owen Rietman een schot van Roan Admiraal, die alleen op hem af kwam, onschadelijk had gemaakt, nam FC Zutphen, veel te laat, het heft in handen.

Een prima genomen vrije trap van Rik Vlutters werd net tot corner verwerkt door doelman Teko Malanda.

In de 57e minuut was het Nando Bleumink, die een zwakke 1e helft af wisselde met een veel betere 2e, die 4-1 scoorde. Gaby Maduro speelde hem na een goede actie uitstekend aan. Daarna gooide FC Zutphen er nog een schep bovenop. Rik Vlutters en David te Slaa excelleerden op het middenveld en Jelle Macare en Gaby Maduro hadden een sterke fase. In de 67e minuut kwam Joran van der Kamp voor Jort Bleumink.