FC Zutphen doet goede zaken tegen WVF

01-05-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan om het verblijf in de 1e klasse D met een jaar te verlengen. Het bezoekende WVF werd in een zeer matige wedstrijd met 2-0 geklopt. FC Zutphen komt daardoor op 31 punten, met nog twee wedstrijden te spelen.

 Directe concurrenten Be Quick '28, Vroomshoopse Boys en KHC wonnen ook. Waardoor FC Zutphen in de laatste 2 wedstrijden nog 1 punt nodig heeft om zich definitief veilig te spelen. Dat zal nog niet mee vallen met de thuiswedstrijd tegen koploper Nunspeet en de uitwedstrijd tegen Be Quick '28, dat voor de laatste kans vecht, voor de boeg.

WVF, dat in theorie degradatie nog kon af wenden, begon onbevangen aan de wedstrijd. Het elftal van hoofdtrainer Freddy Smit trok ten aanval, maar verder dan een paar hoekschoppen kwam men niet.
De wedstrijd bloedde daarna wat dood. FC Zutphen wilde wel, maar speelde in een te laag tempo om het WVF, dat massaal verdedigde, echt moeilijk te maken.

Een schot van Floris Egbers, na een goede pass van Niek Bakkerweerd, werd gekeerd door doelman Mike te Wiele.
Even later had Wouter de Haan pech dat zijn kopbal over het doel belandde, na een prima vrije trap van Mark Bloemendaal.
WVF kroop daardoor nog meer in haar schulp om de nul vast te houden, en op de counter succes te zoeken. FC Zutphen had het grote overwicht in deze fase moeten uitdrukken in een doelpunt. Maar de Zutphenaren waren in de passes te onnauwkeurig, en de spitsen stonden niet echt op scherp.

Het spelbeeld in de 2e helft veranderde aanvankelijk niet veel.
FC Zutphen had het erg lastig met de massaal verdedigende tegenstander. Men schiep te weinig kansen, en alleen een kopbal van man of the match Cas Mulder zorgde voor enig gevaar.

In de 62e minuut bracht de technische staf van FC Zutphen jeugdspeler Geert Bijl in het veld voor Wouter de Haan.
Het inbrengen van Geert Bijl, die ook vorige week al een uitstekende partij speelde tegen Go Ahead Kampen, bleek een gouden greep.  Vanaf de vleugel en met zijn tomeloze inzet zorgde hij voor veel gevaar.

Dat resulteerde in de 66e minuut in de 1-0. Een lange pass van Aldo Joaquim ging over Sebastian van Laar en zijn directe tegenstander heen, die het duel uit vochten. Geert Bijl kwam daardoor in kansrijke positie alleen voor doelman te Wiele, maar schoot hard op de paal. Hij reageerde echter zeer alert, door de terugspringende bal meteen af te ronden. Dat was een prachtige binnenkomer voor deze jongeling, waar FC Zutphen nog veel plezier aan kan beleven.

In de 72e minuut was de wedstrijd beslist. Er was voor die tijd al veel oponthoud geweest van spelers die in de duels geblesseerd raakten. Opnieuw gebeurde dat, waarbij in een duel de links back van WVF in botsing kwam met Niek Bakkerweerd. De WVF spelers bleven staan. Scheidsrechter Meilink floot echter niet en Edilson Coelho ging door en dook alleen voor doelman te Wiele op, die de bal eerst nog pareerde, maar waarna hij in tweede instantie de 2-0 aantekende.  Spelers en begeleiding van WVF reageerden zeer ontstemd over het voorval.
Het betekende wel de eindscore van de wedstrijd.Gerelateerd