FC Zutphen doet zich zelf tekort in wedstrijd tegen sterk DUNO Doorwerth

27-11-2016 Sport Redactie

FC Zutphen en kampioenskandidaat DUNO Doorwerth hebben het publiek afgelopen zaterdag een prachtige wedstrijd laten zien. Het was een open wedstrijd met 7 doelpunten, 3 strafschoppen, en vele kansen voor beide doelen. Uiteindelijk gaf de ervaring van DUNO de doorslag.

Het team waar veel oud-spelers van betaald voetbalorganisaties deel van uit maakt, trok aan het langste eind en blijft daardoor volop mee strijden voor de bovenste plaatsen. FC Zutphen verzuimde net voor rust en net na de rust via Jelle Macare en Thomas Nijkamp met 3-1 afstand te nemen. Daarvoor had Aldo Joaquim al een prachtige mogelijkheid laten liggen en verzuimde Floris Egbers de verdiende 4-4 binnen te schieten.

Doelman Marijn Sangers hield Zutphen veelal op de been.

Sterk Zutphen
FC Zutphen begon voortvarend aan de wedstrijd. Aldo Joaquim had de 1-0 moeten scoren nadat hij uit een pass van Mark Bloemendaal alleen voor doelman Ruben te Witt op dook.

In de 12e minuut was het echter alsnog raak. Jelle Macare zette van achter uit de aanval op, zijn pass belandde bij de sterk spelende spits Thomas Nijkamp, die meteen door schoot op Mark Bloemendaal. De club topscorer en opnieuw man of the match van FC Zutphen schoot raak. Even later had FC Zutphen, dat in hoog tempo door ging, opnieuw kunnen scoren, maar nu werd het schot van Mark Bloemendaal door doelman te Witt gestopt.

Daarna was DUNO wel van de schrik bekomen. DUNO trachtte via vlotte combinaties over de vleugel het spel te verleggen, en dat resulteerde in de 23e minuut in de 1-1. Een actie van Sebastian van Laar werd door scheidsrechter Timmer uit Nijmegen bestraft met een penalty die door Annas Aamri doeltreffend werd binnengeschoten.

In de 42e minuut viel de 2-1 voor FC Zutphen. Opnieuw een uitstekende aanval van achteruit bracht de bal bij Mark Bloemendaal. Hij bracht Thomas Nijkamp in stelling, die de 2-1 binnen schoot.

Penalty’s
In de 48e minuut viel de 2-2. Een actie over links bracht Roy Talsma schuin voor doelman Sangers.
Aan de andere kant was het opnieuw een goede actie van Aldo Joaquim die Daniel Opoku in stelling bracht, die net over schoot.
In de 60e minuut viel de 2-3. Na een genomen corner zou Daniel Opoku een overtreding hebben gemaakt. De bal verdween opnieuw op de penaltystip en wederom doelpuntte Annas Aamri doeltreffend raak.

Na een corner van FC Zutphen werd een overtreding geconstateerd binnen de 16 meter van Rick Timmer op Sebastian van Laar. Mark Bloemendaal doelpuntte vanaf 11 meter prima raak, 3-3.

FC Zutphen had hierna moeite om cruciale duels op het middenveld te winnen. De snelle omschakeling door DUNO werd de ploeg uiteindelijk fataal. Een prachtige lob in de kruising van Annas Amri zorgde voor de eindstand 3-4.Gerelateerd