FC Zutphen en Be Quick komen niet tot scoren

29-11-2015 Sport Redactie

ZUTPHEN - FC Zutphen en Be Quick “28 uit Zwolle zijn zaterdagmiddag op sportpark 't Meijerink niet tot scoren gekomen. Beide ploegen schoten daardoor in de stand van de 1e klasse D niet veel op. Alleen nummer twee SDVB en nummer drie Nunspeet wisten hun wedstrijden te winnen. De rest speelde gelijk, waardoor de onderlinge verschillen tussen de diverse ploegen gering bleef. In de wedstrijd tussen FC Zutphen en Be Quick, waren het vooral de verdedigers die deze middag een goede wedstrijd speelden.

“Eindelijk stonden er echter kerels in mijn verdediging,” gaf trainer Arnie Pot, zijn gevoelens na afloop goed weer.

FC Zutphen had nogal wat personele problemen, bij aanvang van de wedstrijd. Blessures waren er bij Mark Bloemendaal, Floris Egbers, en Niels Verbeek, en een schorsing van Samad Ezafzafi. Jesse Bickes speelde daardoor op het middenveld, en Jaimy van der Velde stond deze middag in de basis op het middenveld, en deed dat zeer goed.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd was voor Be Quick. Zij bleken vanaf de aftrap over een technisch vaardige ploeg te beschikken. Met name via de linker kant was het regelmatig de behendige spits Onur Tekay, die regelmatig voor dreiging zorgde. De verdediging van FC Zutphen was met het centrale duo Sebastian van Laar (later gekozen als man of the match) en Cas Mulder deze middag in goede doen.

Tekay kreeg direct al een goede mogelijkheid maar zijn schot werd gestopt door Lars Rotman. Even later gebeurde dat opnieuw. Aan de andere kant was het Sebastian van Laar die een goede aanval zag mislukken met een schot die naast het doel belandde.

Halverwege de 1e helft kwam FC Zutphen beter in de wedstrijd. Maar op slag van rust kwam FC Zutphen goed weg na een kopbal van Bas Buimer op de paal.

In de tweede helft was het spelbeeld niet zo veel anders. FC Zutphen wilde het initiatief wel naar zich toe trekken, maar moest continu alert zijn op de snelle omschakeling van Be Quick.

Een goede actie van Noe Bokila, waarin hij wellicht voor eigen succes had moeten gaan, bracht de bal bij Niek Bakkerweerd. Zijn kopbal belandde net over het doel.

Be Quick trachtte te voorkomen dat de spitsen van FC Zutphen bereikt werden door vroeg te storen, en daardoor snel zelf in balbezit te komen. De verdediging van FC Zutphen gaf echter deze middag geen krimp.

In de 74e minuut dacht FC Zutphen toch nog de volle winst mee te pakken. Een goede actie van Jesse Bickes bracht de bal bij Niek Bakkerweerd, die raak schoot, maar hij stond volgens scheidsrechter Smit uit Nunspeet in buitenspelpositie. De 0-0 deed wel recht aan wat beide teams deze middag lieten zien.Gerelateerd