FC Zutphen haalt broodnodige punten binnen

03-04-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – FC Zutphen heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt toen zij thuis KHC uit kampen ontvingen. De Zutphenaren wonnen met 2-1.
Niet alleen bleven de 3 punten daardoor in Zutphen, maar daar kwam nog eens bij dat alle concurrenten, op WHC na, die de plaatsen 5 tot en met 12 innemen, verloren.

De wedstrijd tegen KHC zat boordevol emoties, wat nog wel eens ten koste ging van het vertoonde spel, maar het was Mark Bloemendaal, die de doorslag gaf, met een corner waar de eerste goal uit viel en een solo die een strafschop veroorzaakte. KHC had naast de nederlaag de pech dat het tegen veel gele kaarten aan liep, grotendeels wegens praten, en zelfs een rode kaart van Tom Diender, doordat hij in blessuretijd zijn tweede geel van scheidsrechter Poffers uit Nijverdal ontving.

Verloop
FC Zutphen, dat zo langzamerhand de blessurelijst weer minder ziet worden, begon deze middag met het spitsenduo Mark Bloemendaal en Edilson Coelho.
FC Zutphen was in de eerste helft de betere ploeg, zonder echter voor heel veel gevaar te zorgen. Een goede actie van Edilson Coelho werd tot corner verwerkt, en even later was er een uitstekend genomen corner van Mark Bloemendaal, die goed werd ingekopt door Noe Bokila. Doelman Demi Loet Loetoer tikte de bal over het doel.
Het betekende uitstel van executie.
Mark Bloemendaal posteerde zich opnieuw achter de bal, en zijn afgemeten corner werd uitstekend ingekopt door man of the match Jelle Macare. Nu was er voor doelman Loet Loetoer geen houden aan. Dat betekende in de 14e minuut de 1-0.

De de tweede helft gaf een heel ander beeld. KHC had de 2e helft het betere van het spel, en kreeg ook kansen.
Schoten van Ibrahim Tuncer belandden net naast het doel.
Maar aan de andere kant had Tom Diender de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schoot net over.
In de 65e minuut viel de 2-0.
Een pass van Samad Ezafzafi bracht de bal bij Mark Bloemendaal. Hij ontplooide een prachtige individuele actie. Hij kapte eerst zijn eerste tegenstander uit, en daarna de tweede.  Deze wist daarna niets anders te doen dan zijn been uit te steken in de 16 meter. Scheidsrechter Poffers wees naar de stip. Tom de Haan liet zich deze buitenkans niet ontnemen en schoot keurig raak uit de toegekende strafschop.

FC Zutphen liet daarna nog kansen op de 3-0 liggen, door Niek Bakkerweerd die de bal te ver voor zich uit speelde, en Edilson Coelho die in zijn sprint werd gestuit door Tom Diender, die na zijn tweede gele kaart kon vertrekken.
In de 93e minuut viel de voor KHC verdiende 2-1. Invaller Durk van de Leest kopte raak na een uitstekende voorzet vanaf rechts.
Verder liet FC Zutphen het niet komen.
De zwaar bevochten 3 punten waren binnen, en volgende week wacht de volgende thuiswedstrijd, tegen het op de 5e plaats staande Deto Twenterand.Gerelateerd