FC Zutphen hard onderuit bij DETO

15-11-2015 Sport Redactie

ZUTPHEN – FC Zutphen is tegen DETO Twenterand met 4-0 hard onderuit gegaan.

Bij aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de  aanslagen in Parijs.
Bij FC Zutphen maakte Raymon Blankenstijn zijn debuut onder de lat, aangezien Lars Rotman niet fit was.

In de eerste helft ging de wedstrijd, op het zware veld, gelijk op. De aanvallers bij FC Zutphen zochten te veel het eigen succes, terwijl individuele acties veel meer afgewisseld hadden moeten worden met combinatie spel. Soms werden medespelers die geheel vrij stonden compleet overgeslagen.

FC Zutphen had in het midden van de 1e helft de beste mogelijkheden. Noe Bokila stuitte op doelman Loohuis na een goede combinatie met Mark Bloemendaal. Even later belandde zijn schot net naast na wederom een goede aanval. Ook Tom Prumers kreeg een goede mogelijkheid, maar hij schoot over na slecht wegwerken achterin bij FC Zutphen.

DETO wachtte op een kans, en die kwam onverwacht in de 34e minuut. Een afstand
sschot van Reno Timmerman, waarbij doelman Blankenstijn het zicht belemmerd werd, zorgde voor de 1-0 voor de thuisploeg.
Bij aanvang van de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Cas Mulder schoot net naast na een voorzet., en aan de andere kant greep Raymon Blankenstijn opnieuw prima in na een goede inzet.

Omslagpunt
Daarna volgde de  2-0 in de 53e minuut. Dit bleek een omslagpunt.  De tot dan toe prima spelende Jelle Macare maakte een overtreding nadat de bal al weg was. Dat leverde hem een gele kaart op.  En op een gevaarlijke positie net buiten de 16 meter kreeg DETO een vrije trap. De voorzet werd raak gekopt door invaller Klaas Nieuwenhuis, maar hij leunde op zijn tegenstander, die hij naar beneden drukte. Scheidsrechter O’ Niel uit Zeewolde keurde het doelpunt goed. Maar bij de aftrap bleef Samad Ezafzafi daarover door praten tegen de scheidsrechter. Nadat hij eerst geel had gehad gaf de scheidsrechter hem een tweede gele kaart, en kon hij vertrekken.

Met een snelle uitval over de vleugels was het pleit in de 63e minuut beslecht voor FC Zutphen. De daarop volgende strakke voorzet werd door man of the match Klaas Nieuwenhuis prima binnen geschoten, 3-0.
In de 70e minuut was het Tom Prumers die zorgde voor de 4-0, waardoor de einduitslag op het bord stond.Gerelateerd