FC Zutphen in blessuretijd naast Vroomshoopse Boys

14-02-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – FC Zutphen en Vroomshoopse Boys hebben zaterdagmiddag na een spannende wedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld. Het spel was niet altijd hoogstaand maar de spanning vergoedde veel.
 FC Zutphen miste om uiteenlopende redenen vijf basis spelers. Zeer bijzonder was het dat de invallers Wilco van Osch, die noodgedwongen als trainer van het 2e, na rust in viel, en Sebastian van Laar, voor de beide doelpunten zorgden. Sebastian van Laar, die wegens een hoofdblessure niet kon starten, werd zes minuten voor tijd noodgedwongen ingebracht. Nadat de gastheren in de 89e minuut het moedige FC Zutphen alsnog dachten op de knieën te hebben, zorgde hij in blessuretijd voor de gelijkmaker.

Op het moeilijk bespeelbare veld had Vroomshoopse Boys de eerste helft het beste van het spel, en stond bij de rust dan ook 1-0 voor.
Doordat Noe Bokila al in de beginfase na een forse ingreep een blessure op liep, moest het gevaar van de andere spits komen, Niek Bakkerweerd.
In het begin was er een goede mogelijkheid voor Niek Bakkerweerd, maar zijn inzet werd met moeite tot corner verwerkt door een verdediger van Vroomshoop.  Even later greep doelman Sangers uitstekend in, na een goede actie van Ernst Jan Heideman, die door brak.
In de 13e minuut viel de 1-0 voor Vroomshoopse Boys. Ton Kunst rondde een aanval over rechts, waarvan de bal uitstekend werd voorgezet, af tussen de palen.

In de rust werd Radjindher Banwari vervangen door Wilco van Osch. FC Zutphen kwam na de rust goed terug. Het ontbrak voorin echter aan stootkracht.
Tot de 73e minuut. FC Zutphen kreeg een vrije trap vanaf 18 meter van het doel. Specialist Wilco van Osch ging achter de bal staan en wist hij met zijn uitstekende traptechniek de bal over de muur te schieten, onhoudbaar voor doelman Sickman. Dat betekende de 1-1.

FC Zutphen kreeg op het einde van de wedstrijd problemen. In de 89e minuut was Marijn Sangers  kansloos na een aanval over rechts, die met een lob werd afgerond door Jos Hutten, 2-1.
Het leek weer op een deceptie uit te lopen voor FC Zutphen.
Tot grote teleurstelling van alles wat Vroomshoop was, ging het voor hen in de 94e minuut alsnog mis.
Sebastian van Laar kon, ondanks zijn blessure aan zijn hoofd, nog wel veel met zijn voeten. Hij zette de aanval zelf op, passeerde twee man, ging de combinatie aan met Niek Bakkerweerd, die de bal uitstekend klaar legde, en haalde vervolgens uit. Dit was genoeg om de Zutphense fans te laten juichen.
Zo werd een duur, en naar achteraf bleek, belangrijk punt binnen gesleept, want alle ploegen die onder FC Zutphen staan, hadden verloren.Gerelateerd