FC Zutphen niet verder dan gelijkspel bij WHC

01-02-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – FC Zutphen is bij WHC niet verder gekomen dan een gelijkspel.
Het weer zat niet mee tijdens de wedstrijd. Harde wint en regenval teisterde het veld.

De beginfase van de wedstrijd was voor de subtopper uit Wezep. FC Zutphen moest door de vele blessures een beroep doen op haar jeugdspelers, waarbij zelfs de beide keepers geblesseerd waren. Daarom moest Marijn Sangers opnieuw onder de lat.
FC Zutphen wist na het openingsoffensief van WHC steeds beter de spitsen Noe Bokila en Edilson Coelho te bereiken, die voortdurend voor dreiging zorgden in de WHC defensie. Dat resulteerde in de 32e minuut in een doelpunt. Een razendsnelle aanval werd voorbereid door Edilson Coelho, die twee man uit speelde. Zijn pass werd door Noe Bokila, vrijwel op de doellijn staand, binnen geschoten. In de 45e minuut deed WHC wat terug.

De verdediging van FC Zutphen stond niet goed. WHC spits Yoshua van Marle stond volledig vrij  voor doelman Sangers. Marijn Sangers gooide zich voor de bal, en wist het schot in eerste instantie te keren, maar de opspringende bal kwam tegen het lichaam van van Marle, die daardoor de 1-1 aantekende.

Na de rust werd de wedstrijd van beide kanten rommeliger.De passes kwamen vaak niet aan, en er werden veel overtredingen gemaakt. FC Zutphen mocht in de eindfase nog het meest aanspraak maken op een overwinning.
Een zeer goed afstandsschot van Edilson Coelho belandde net naast het doel. Beide ploegen moesten uiteindelijk genoegen nemen met 1 punt. Donderdagavond speelt FC Zutphen om 20.00 uur thuis tegen Dinxperlo, voor de Achterhoek cup.Gerelateerd