FC Zutphen redt het niet tegen kampioenskandidaat

20-03-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – Afgelopen zaterdag bleek de kampioenskandidaat SDVB uit Barneveld een maatje te groot voor FC Zutphen. De wedstrijd eindigde in 2-0.
In het veld was het grote verschil op de ranglijst niet zichtbaar, maar SDVB besliste het duel op details en was overtuigender op het middenveld. Cruciaal was misschien wel het uitvallen vlak na rust van centrale verdediger Cas Mulder, vanwege een knie blessure. Naast het sterke spel van Cas Mulder, moest de verdediging daardoor omgezet worden, waardoor FC Zutphen in het laatste gedeelte van de wedstrijd onderuit ging. De nederlaag geen gevolgen voor de plaats op de ranglijst. Alle ploegen bovenin wonnen en de ploegen onderin verloren.

De wedstrijd
FC Zutphen opende de wedstrijd flitsend. Een lob van Edilson Coelho over doelman Jeroen van Binsbergen heen was meteen raak, maar het arbitrale trio had buitenspel geconstateerd.
FC Zutphen had in deze beginfase het betere van het spel. Een goede actie van Edilson Coelho bracht de bal bij de mee opgekomen Jelle Macare, maar deze miste net.

Met name de achterhoede van SDVB had in de beginfase moeite met het brutaal aanvallende FC Zutphen. Maar na twintig minuten kantelde het momentum.

Een enorme scrimmage voor het doel van Lars Rotman leverde bijna een doelpunt op, maar de bal werd over geschoten. Er volgden nog enkele kansjes tot aan rust. Maar geen werd benut.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet veel. Er was weinig verschil tussen beide ploegen, en beide verdedigingen bleven vrij gemakkelijk overeind.
In de 57e minuut moest Cas Mulder zich laten vervangen door Joost van Vliet, vanwege een knieblessure. Jelle Macare ging daardoor centraal achterin spelen, en Joost van Vliet op rechts.

In de 68e minuut viel de 1-0. Een lange bal van achteruit belandde bij Lesley de Vette. De handige middenvelder van SDVB ondernam op links een solo, waarbij hij te veel ruimte kreeg van Joost van Vliet. In een lastige positie schoot hij de bal diagonaal onbereikbaar voor Lars Rotman binnen. De vreugde was groot bij SDVB, omdat men toch weer vreesde voor de derde maal punten te verliezen in de race om het kampioenschap.
Even later was het Jeffrey van Deuveren die over schoot, na een goede aanval.

FC Zutphen probeerde het wel, maar trof een onverzettelijke tegenstander. Alle aanvallen strandden bij de 16 meter. Veel verder dan een schot van Samad Ezafzafi kwam men niet.
Het laatste woord was aan SDVB.  Invaller Jorino Kleijn troefde in een rechtstreeks duel Jelle Macare af en schoot de bal tegen de touwen. Dat betekende in de 88e minuut de 2-0, waardoor de wedstrijd definitief was gespeeld.Gerelateerd