FC Zutphen verliest wedstrijd na bizar slot

13-12-2015 Sport Redactie

ZUTPHEN – FC Zutphen is zaterdagmiddag tegen een zure nederlaag opgelopen. Thuis werd het 3-4 voor koploper Go Ahead Kampen.
Dit gebeurde nadat Zutphen zich al twee keer vanuit een achterstandspositie had teruggeknokt.

Het eerste kwartier van de wedstrijd begon goed voor FC Zutphen. Zij kregen drie grote mogelijkheden. Schoten net naast en goed werk van Romkes (de keeper van Kampen) voorkwam dat FC Zutphen op voorsprong kwam.
In het tweede stuk van de eerste helft kwam Kampen op gang. Een lange diagonale pass, bracht de bal bij Madih Doufikar, die niet strak genoeg gedekt werd, waardoor hij ineens kon raak schieten. Dat betekende in de 29e minuut de 0-1.
Dit zou eveneens de ruststand zijn.

In de tweede helft was hetzelfde beeld. Zutphen en Kampen speelden beide aanvallend. Zutphen profiteerde daar als eerste van. Na 58 minuten viel de 1-1. Noe Bokila werd in de 16 meter onderuit gehaald en Tom de Haan benutte de strafschop feilloos.
Kampen liet echter goede veerkracht zien. In de 75e minuut was het Jurrian Zandbergen die een goed genomen cornerbal met zijn achterhoofd voortreffelijk verzilverde, 1-2. FC Zutphen trachtte met de moed der wanhoop wat terug te doen, maar voorin was men bij vlagen te onnauwkeurig, om voor gevaar te stichten.

Dat kon niet gezegd worden van de mensen uit Kampen. Zij dachten een gewonnen wedstrijd in handen te hebben, vooral na de 1-3, dankzij een corner, in de 85e minuut.

Een minuut later maakte Zutphen echter al de aansluitingstreffer.
 Edilson Coelho speelde zich goed vrij op de vleugel en bediende Niek Bakkerweerd voortreffelijk, die zich deze kans niet liet ontnemen.

De gebeurtenissen volgden zich nu razendsnel op. Een pass van Mark Bloemendaal werd  doorgekopt door Wouter de Haan op Edilson Coelho die alleen op doelman Romkes afstevende, en hard onder hem door schoot. Dat betekende in de 88e minuut de 3-3.

De Kampenaren hadden al veel wedstrijden in de laatste minuten beslist. Het noodscenario voltrok zich dan ook voor Zutphen. In de 90e minuut was het een prachtige solo van de razendsnelle Arjan Wiegers over links. Schuin voor het doel staande schoot hij de bal van 18 meter met een afgemeten lob in de kruising.
FC Zutphen bleef met een geweldige kater achter. Het betekende de eerste thuisnederlaag in dit seizoen.Gerelateerd