FC Zutphen verslaat Sparta na hectische slotfase

12-09-2015 Sport Redactie

FC Zutphen heeft met haar vernieuwde elftal een uitstekend begin gemaakt in de 1e klasse D door het sterke Sparta Enschede met 3-2 te verslaan. De wissels gaven in de slotfase de doorslag.

Het begin van de wedstrijd was het aftasten tussen beide ploegen. In de 32e minuut viel de 0-1 voor Sparta. Bij een bal door het midden greep Mark Bloemendaal (FC Zutphen) niet goed in, waarna Tim Jongman (Sparta) met een onhoudbaar schot langs doelman Lars Rotman raak schoot.

In de rust wisselde trainer Ron Olyslager (FC Zutphen) spits Niek Bakkerweerd voor de andere spits Edilson Jose Coelho. De wedstrijd vervolgde met goed voetbal van beide kanten. Waar beide teams de aanval zochten was het Zutphen dat nu succes had en de 1-1 maakte. Mark Bloemendaal bediende Noe Bokila op de linker flank. Noe Bokila bekroonde zijn uitstekende spel met een doelpunt.

Lang kon Zutphen niet van de voorsprong genieten, acht minuten later werd door Sparta de 1-2 binnengeschoten.

Diep in de blessuretijd kwam toch het verlossende woord. In de 94e minuut schoot Edilson Coelho de gelijkmaker binnen. Niet veel later werd door een fout van de verdediging van Sparta de bal weer onderschept werd door Edilson Coelho, die het winnende doelpunt maakte waarna het laatste fluitsignaal klonk.
 Gerelateerd